Believing
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
Office Pro 2019 TR 32 Bit
Windows Pro 10 TR 64 Bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 23-08-2028
Sayın uzman arkadaşlar,
Ekteki çalışmada "SETTINGS" isimli sayfaya atadığım iki adet buton yardımı ile tüm sayfaları koruma altına alıyor, ihtiyaca göre korumaları kaldırabiliyorum. Sayfaları koruma altına alırken sayfalar içerisinde hücre kilidi açık olan hücreler ile filtre yapılmasına müsaade ediyorum. Yapmak istediğim ise şöyle;
Sayfa koruma şifresini SETTINGS sayfasının "B2" hücresinden almasını
Sayfaları korurken daha önceden şifrelenmiş sayfa kontrolü yapmasını ve uyarı vermesini
Hatalı şifre girişinde "Yanlış şifre girdiniz."uyarı vermesini ve inputbox'ı kapatmasını
Doğru şifre ile tüm sayfaları korumaya alarak "Tüm sayfalar korumaya alındı" mesajı vermesini
Şifre girilirken şifrenin deşifre olmaması için (*****) yıldız karakteri şeklinde görünmesini
Sayfa korumaları kaldırırken de aynı işlemleri yapması için mevcut kodları nasıl revize etmeliyim.
Konuya hakim uzman arkadaşların çok değerli yardımlarını rica ediyorum.
Saygılarımla.
Ömer Ali ÜZÜMCÜ
Örnek çalışma linki:
Ekteki çalışmada "SETTINGS" isimli sayfaya atadığım iki adet buton yardımı ile tüm sayfaları koruma altına alıyor, ihtiyaca göre korumaları kaldırabiliyorum. Sayfaları koruma altına alırken sayfalar içerisinde hücre kilidi açık olan hücreler ile filtre yapılmasına müsaade ediyorum. Yapmak istediğim ise şöyle;
Sayfa koruma şifresini SETTINGS sayfasının "B2" hücresinden almasını
Sayfaları korurken daha önceden şifrelenmiş sayfa kontrolü yapmasını ve uyarı vermesini
Hatalı şifre girişinde "Yanlış şifre girdiniz."uyarı vermesini ve inputbox'ı kapatmasını
Doğru şifre ile tüm sayfaları korumaya alarak "Tüm sayfalar korumaya alındı" mesajı vermesini
Şifre girilirken şifrenin deşifre olmaması için (*****) yıldız karakteri şeklinde görünmesini
Sayfa korumaları kaldırırken de aynı işlemleri yapması için mevcut kodları nasıl revize etmeliyim.
Konuya hakim uzman arkadaşların çok değerli yardımlarını rica ediyorum.
Saygılarımla.
Ömer Ali ÜZÜMCÜ
Örnek çalışma linki:
Coklu_Sayfa_Koruma_Calismasi.xlsm dosyasını indir - download
Coklu_Sayfa_Koruma_Calismasi.xlsm dosyasını indir, download. Dosya.tc .Dosya Upload. Dosya Paylaş. Dosya Yükle
s4.dosya.tc
Ekli dosyalar
-
29.7 KB Görüntüleme: 6