inputBox'da Cancel butonu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba arkadaşlar,ınputBox penceresi açıldığı zaman "tamam" ve "iptal" butonları var.
1) İptal butonuna bastığım zaman "cevabınız yanlış" mesaj kutusu geliyor.Ya da pencerenin köşesindeki "X" bastığım zaman da "cevabınız yanlış" mesajı geliyor(Normalde doğrudan çıkış yapması lazım).
2) Ayrıca "kedi" cevabını yazarken büyük küçük harf dikkate almasını istemiyorum(önemli olan doğru cevap)
Kodları aşağıya yazdım.yardımcı olursanız memnun olurum.Şimdiden teşekür ederim.
Sub ŞİFREHATIRLAT()
sifre = InputBox("ŞİFRE HATIRLATMA", _
"Yetkili Kişi(Adem)", "Evcil Hayvanım?")

If sifre = "Kedi" Then
MsgBox "Şifre:123456", vbOKOnly, "Yetkili Kişi(Adem)"
Exit Sub
Else
MsgBox "Cevabınız Yanlış"
Exit Sub
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
Umarım işinize yarar
HERZAMAN KENDİ BÜYÜK YAZAR ....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
teşekürler ama ben o yazdığız kadar bişey bilmiyorum.Böyle bie inputBox yapmamın sebebi:Excel de ölüm tutanağı vb. proğram yapmıştım.Sayfayı koruma altına aldım.Ama ileriki zamanlarda Çalışma kitabının düzenlenecek yeri olduğu zaman sayfa koruma şifremi unutursam hatırlatmak amacıyla inputBox yaptım.Hatta geçen gün unutmuşum sayfa koruma şifremi.Hatırlayasıya kadar canım çıktı.(Çünkü epey zaman oldu bu excel proğramını yapalı.)Gönderdiğiniz dosyaya aynı komutu koydum ekte gönderiyorum.Umarım anlatabilmişimdir.Ayrıca emeğinize sağlık....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Emeğinize sağlık. Tam istediğim gibi.Yalnız bi isteğim daha var.kedi cevabını yazarken büyük küçük harf ayrımı yapmasa.Yani büyük harflede kedi yazdığım zaman doğru kabul etse.Ya da İlk harfi (K) büyük yazdığım zaman da kabul etse.Mümkün mü??Tekrar teşekür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub ŞİFRE_HATIRLAT()
    Dim Şifre As String

Şifre = InputBox("ŞİFRE HATIRLATMA" & vbCrLf & vbCrLf & "(Evcil Hayvanım?)", _
    "Yetkili Kişi (Adem)")

If Şifre = "" Then Exit Sub

If UCase(Replace(Replace(Şifre, "ı", "I"), "i", "İ")) = "KEDİ" Then
        MsgBox "Şifre:  123456", vbOKOnly, "Yetkili Kişi (Adem)"
    Else
        MsgBox "Cevabınız yanlış !", vbExclamation
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
Emeğinize sağlık. Tam istediğim gibi.Yalnız bi isteğim daha var.kedi cevabını yazarken büyük küçük harf ayrımı yapmasa.Yani büyük harflede kedi yazdığım zaman doğru kabul etse.Ya da İlk harfi (K) büyük yazdığım zaman da kabul etse.Mümkün mü??Tekrar teşekür ederim.
sayın korhan ayhan bey de istediğinize cevap vermiş iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Hocam her ikinizede ayrı ayrı teşekür ederim.Ama ben Kedi yerine "Ahmet Şükrü" yazdım.Yapamadım.Muhtemelen "ı,I,İ,i"yerine başka harf yazmam gerekiyor ama beceremedim galiba.Bi zahmet "Ahmet Şükrü" yazarak düzeltebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Tamam arkadaşlar,kodların olduğu yerde "KEDİ" yerine büyük harfle "AHMET ŞÜKRÜ" yazarsam oluyor.Kusura bakmayın.Tekrar teşekürler.