İş Takip Formu

Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20/10/2018
Merhabalar. Benim yapmak istediğim bir iş takip formu oluşturmak.

Elime hergün farklı projeler geliyor bunlar ğzerinde çalışıyorum ve yaptıgım degısıklikler durumu tarihi vs kayıt altına almam gerekiyor. Bir sayfada tüm işlerin sadece tablo halınde lıstesını tutup, o liste ustunde ısın uzerıne tıkladıgımda yenı bır sayfada içerisindeki detaylı bilgileri gormek ıstıyorum, yani o detaylı sayfada o işle alakalı bilgileri tutup, istediğim bazı bilgileri genel tabloda göstermek amacım.

Teşekkürler.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Foruma hoş geldiniz :)

Amacınızı görselleştirmek de gerek. Zira iş ve ayrıntılarını sizden daha iyi bilen olamaz. Bu nedenle, görmek istediklerinizi içeren bir taslak tablo yaparak bu mesajları yazarken altta görünen gelişmiş mod üzerindeki ekleme özelliği ile siteye ekler ve tam ne istediğinizi burada izah ederseniz konuyu iyi bilenler yardım edebilir.

Öncelikle karar vermeniz gereken sanırım ; sayfa üzerinde formüller hakimiyetinde çalışmak mı ya da bir userform aracılığı ile mi bilgileri yükleyip geri çağırmak mı istiyorsunuz.. Bu kararınız kavşak noktası, bunu özellikle belirtirseniz iyi olur.

Tam nasıl bir şey istediğiniz konusunda fikirleriniz açık değilse, sitenin arama özelliğinde " Takip formu" keimelerini aratın ve örnekleri inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 (64bit) - Türkçe
26/05/2022
@cems; üstadım sizin gibi insanlar bu forumda oldukça takibi bırakmayacağımı bilmenizi isterim.

Sayın; @Lucifer07 projelerinizle ilgili ne gibi değişiklikler yapılıyor? İstediğiniz excel arşivinde neleri görmek istiyorsunuz, hiç olmazsa karakalem bir tablo çalışması çizip fotoğrafını paylaşırsanız sizin ihtiyaçlarınızı karşılayan bir çalışma yapmaya çalışalım.

Excel Vers. ve Dili
2016
20/10/2018
Teşekkür ediyorum cevabınız için. :) sanırım haklısınız şablon konusunda, kendimce birşeyler hazırladım 2 sayfa halinde içine notlar şeklinde istediğim özellikleride yazdım sizdem ricam şu ben bunu kodlar, makrolar ve formuller yardımıyla kendim yapmak istiyorum açıkçası balığı değilde balığın nasıl tutuldugunu öğrenmek istiyorum bana takip etmem gereken yol hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bir yol belirlemek için sanırım öncelikle en temel bilgilere gözatmanız gerek .

Bunun için excel dersanesi bölümünde "sıfırdan userform yapmak" ve "formül yazmak" bölümlerini inceleyiniz , basit örnekleri indirip kod dizilimini inceleyiniz. Bunlar kod ya da formül mantığını size sezdirmeye başlayacaktır.

Userform ve formül konuları , aynı sonuca bir şekilde giden 2 ayrı veya beraber kullanılabilen otobanlardır. Bazısı userform kontrolleri , bazısı formül kontrollerinde iş yapmayı ister , bu ilk ana seçimdir. Sizin de bunlardan birine ağırlık vermeniz kolaylık olur.

Daha sönra ilk adımlarda mevcut ve size yetebilecek basitlik ve kapasitede bir dosyayı alıp kendi verilerinizi üzerine atarak nasıl çalıştığını , neden öyle çalıştığını anlamaya çalışın. Userform konusunda basit bir örnek ekliyorum , siz kendinize göre adapte etmeye çalışın.

Ya da ,burada yaptığınız gibi kafanızdaki projeyi görsele döküp "şunun şunu yapmasını istiyorum" şeklinde yönergeler ile siteye yükleyin, gelen oluşturmaları ve nasıllarını anlamaya çalışın, ancak acele de etmeyin.

Sn Anemis teşekkür ederim , yine de biz olmasak da siz bu forumu izleyin zira, çok güzel dostluklar ve yardımlar 24/7 uçuşuyor ve insan işini görmeyi geçip başkası için de dosya üretebiliyor. Sn Lucifer sizden de çok feyz alabilir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016
20/10/2018
Çok teşekkür ederim yardm için.