Iş takip formu

Excel Vers. ve Dili
xp,2007,2003 türkçe,ingilizce
Merhaba arkadaşlar ,
İş takibi için excelde bir format oluşturmaya çalışıyorum ancak tam nasıl yapacagımı bilmedigim için size danışmak istedim ekte gönderdiğim dosyada iş takibi için firmada çalışanların listesini oluşturdum.Benim istegim ilk sayfadaki kişi listesinde bulunan mevcut iş sayısını nası yazdıracagım. Kişi sayfasından elinde kaç iş olduğunu oraya nası aktarırım bir yardımcı olursanız sevnirim. Herkese kolay gelsin Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eğer Sheet1 deki verileriniz doğru ise ;
Örn:ahmet SELİM adına üstlenebileceği alan için 2500 sayısını nerden buldunuz?
mevcut iş sayısı için 2 sayısını nerden aldınız?
elindeki toplam alan ve kalan alan başlıklarının altındaki 1500 ve 1000 değerleri nerden (manuel mi giriyorsunuz?)
Bunları açıklarsanız tekrar bakma şansım olur.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba;
Ahmet Selim adına üstlenebilecegi alan manuel olarak giriliyor.Değişmiyen bir değer.
Mevcut iş sayısını manuel olarak girdim ancak ben ahmet selimin sayfasından okutmak istiyorum şöyleki mesela ahmet selim' in kendi sayfasında 6 adet iş girilmiş (manuel olarak) ordan sayıp ana sayfaya elinde kaç iş bulundugunu yazmasını istiyorum.
Diger alan konularına gelince Herkişiye ait bir alan payı var ve sabit onun dışında elindeki işlerdeki alanların toplamı alabilecegi max. alandan çıkartılacak şekilde ayarlanıyor. yani ahmet selim 2500 m2 iş alabiliyor en fazla ve sayfasına 4 farklı iş girilmiş bunlar sayılıp ana sayfada iş sayısı 4 olarak görünsün ve toplam alanda max. alabilecegi işten çıkartılsın.

Kolay gelsin TEŞEKKÜRLER

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ahmet Selim adına üstlenebilecegi alan manuel olarak giriliyor.Değişmiyen bir değer.
Mevcut iş sayısını manuel olarak girdim ancak ben ahmet selimin sayfasından okutmak istiyorum şöyleki mesela ahmet selim' in kendi sayfasında 6 adet iş girilmiş (manuel olarak) ordan sayıp ana sayfaya elinde kaç iş bulundugunu yazmasını istiyorum.
Diger alan konularına gelince Herkişiye ait bir alan payı var ve sabit onun dışında elindeki işlerdeki alanların toplamı alabilecegi max. alandan çıkartılacak şekilde ayarlanıyor. yani ahmet selim 2500 m2 iş alabiliyor en fazla ve sayfasına 4 farklı iş girilmiş bunlar sayılıp ana sayfada iş sayısı 4 olarak görünsün ve toplam alanda max. alabilecegi işten çıkartılsın.

Kolay gelsin TEŞEKKÜRLER
Syn. carbine;
Ya Anlatımınızla örneğiniz örtüşmüyor, yada ben sorunuzu anlayamıyorum. (yada aynı tabloya bakmıyoruz)
Örneğinizde Ahmet selim sayfasında;
C sütununda 1'den 10 a kadar No;
D-E-F (birleştirilmiş) sütunlarda 10 iş adı (7 değişik isimlendirme)
(4 rakamını çağrıştıracak tek benzerlik 4 adet selim inşaat var)
şehir , belediye ve alan bilgileri sadece 1. veride var
Bu bilgiler ışığında selim inşaatları ahmet selim sayacaksak, mehmet cengiz ne olacak (mehmet inşaat mı?, cengiz yapı mı? ve dahası diğer isimlerin karşılığı ne?)
Tablonuzu bu soruları açıklayacak biçimde ve 97/2003 formatında yeniden ekleyin.
sheet1 de isimlerle firmalarını eşleştirin.
Örn: H1 hücresine ahmet selim yazın
I1 hücresinede bunun karşılığı olan firma adını yazın ve bu şekilde isimlerin firma karşılıklarını belirleyin.
Bundan sonra saydırmak kolay.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
İlginize teşekkür ederim.
Counta komutu ile yaptırtmak istedigimi buldum. Sadece belirli bir aralıkta içerige bakmadan kaç adet kutu dolu onu saymasını istiyordum counta benim istedigimi karşılıyor. Tekrardan teşekkür ederim.