• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

işe başlama ve bitiş tarihleri arasındaki izin ve rapor günlerinin tespit edilmesi

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Sayın üstadlarım, ekte sunduğum tabloda çalışanın işe başlama ve bitiş tarihleri arasındaki izinli ve raporlu olduğu günleri tespit edip karşısına yazdırmam gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum. saygılarımla

Ekli dosyalar

Çoketopla formülüyle yapmak istedim, ancak burada şu sorun ortaya çıkıyor. izin başlama veya bitiş tarihlerinden birisi işleme başlama tarihi ve bitiş tarihlerinden önce veya sonra olsa bile I hücresindeki veriyi baz alıyor. buda yanlış sonuç veriyor.
=EĞER(A3="";"";ÇOKETOPLA(I:I;G:G;"<="&B3;H:H;">="&A3))

benim istediğim izin başlama ve bitiş tarihlerinin ne kadarı işleme başlama tarihi ve bitiş tarihleri arasına giriyorsa o kadar gün sayısını almasını istiyorum.

başka bir ifadeyle İŞLEME BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHLERİ ile İZİN BAŞLAMA VE BİTİŞ TARİHLERİ arasında ÇAKIŞAN GÜN SAYISINI tespit etmek istiyorum.

Son düzenleme:
merhaba "D3" hücresine yapıştırabilirsiniz?
+TOPLA.ÇARPIM(($G$3:$G$9>=A3)*($G$3:$G$9<=B3)*(($H$3:$H$9<=B3)*($I$3:$I$9))+(($G$3:$G$9>=A3)*($G$3:$G$9<=B3)*($H$3:$H$9>B3)*(B3-$G$3:$G$9)))
(Korhan Bey bundan kısa formül yapılabilir mi? Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın) :)

Sayın Hayri13 ilginiz için teşekkürler, formülü uyarladım, sadece ilk 4 işlem için hesaplama yaptı, diğer işlemler için hesaplama 0 çıktı

formülü revize ettim.
=+TOPLA.ÇARPIM(($G$3:$G$9>=A3)*($H$3:$H$9<=B3)*($I$3:$I$9))+TOPLA.ÇARPIM(($G$3:$G$9<A3)*($H$3:$H$9>=A3)*($H$3:$H$9<B3)*($H$3:$H$9-A3))+TOPLA.ÇARPIM(($G$3:$G$9>=A3)*($G$3:$G$9<=B3)*($H$3:$H$9>B3)*(B3-$G$3:$G$9))
ancak dosyanızdaki 7. satırdan 24. satıra kadar olan tüm tarihler tarih değil metin girilmiş. Onları tarih girerseniz formül çalışacaktır.
dosyanızıda ekliyorum. tarihe çevrilmiş halidir. Kontrol edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim. Allah razı olsun tam istediğim gibi olmuş,

merhaba "D3" hücresine yapıştırabilirsiniz?
+TOPLA.ÇARPIM(($G$3:$G$9>=A3)*($G$3:$G$9<=B3)*(($H$3:$H$9<=B3)*($I$3:$I$9))+(($G$3:$G$9>=A3)*($G$3:$G$9<=B3)*($H$3:$H$9>B3)*(B3-$G$3:$G$9)))
(Korhan Bey bundan kısa formül yapılabilir mi? Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın) :)

@hayri13,

Sizin kurgunuz gayet kısa bir formülasyon olmuş. Daha önce @İdris SERDAR beyin paylaşımda bulunduğu linki incelemeniz fayda sağlayabilir.

Geri