DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
ilk iş emri hangi hafta açilacak onu bulmam gerekSadece ilk iş emri açılacak hafta mı lazım yoksa tüm iş emri açılacak haftalar mı lazım?
konu basligimi sorunumu ifade edecek sekilde yazdim ama, tekrar konu basligini duzelttimMerhaba,
Konu başlığını sorunun içeriğini ifade edecek şekilde değiştirmenizi rica ederim.
Açılan Konu Başlığını Düzeltmek
Forum Kurallarına Uymayan Başlıklar
.
C5 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayın. Veriler sıralı düşünülmüştür.ilk iş emri hangi hafta açilacak onu bulmam gerek
=İNDİS(Sheet2!$C$3:$M$3;KAÇINCI("işemri aç";Sheet2!C4:M4;0))
Ömer Bey, formül tezgah adlarına dikkat etmiyor, onu nasıl ilave edebiliriz. İndis formülünün kullanımını öğrenmek için soruyorum.C5 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayın. Veriler sıralı düşünülmüştür.
.Kod:=İNDİS(Sheet2!$C$3:$M$3;KAÇINCI("işemri aç";Sheet2!C4:M4;0))
Yusuf Bey,Ömer Bey, formül tezgah adlarına dikkat etmiyor, onu nasıl ilave edebiliriz. İndis formülünün kullanımını öğrenmek için soruyorum.
=İNDİS(Sheet2!$C$3:$M$3;KAÇINCI("işemri aç";[COLOR=red]KAYDIR(Sheet2!$B$4[/COLOR]
[COLOR=red];KAÇINCI(B5;Sheet2!$B$4:$B$7;0)-1;1;;SÜTUN(Sheet2!$M$3)-2)[/COLOR];0))
TeşekkürlerYusuf Bey,
Tezgahlar aynı sırada değilse farklı yollar uygulanabilir. Aynı düzenden devam edersek aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.
Önce tezgah adının hangi alana ait olduğunu buluruz,
KAYDIR(Sheet2!$B$4;KAÇINCI(B5;Sheet2!$B$4:$B$7;0)-1;1;;SÜTUN(Sheet2!$M$3)-2)
Daha sonra bu alanı yukardaki verdiğim formülde
Sheet2!C4:M4
yerine yazarız.
Gibi.Kod:=İNDİS(Sheet2!$C$3:$M$3;KAÇINCI("işemri aç";[COLOR=red]KAYDIR(Sheet2!$B$4[/COLOR] [COLOR=red];KAÇINCI(B5;Sheet2!$B$4:$B$7;0)-1;1;;SÜTUN(Sheet2!$M$3)-2)[/COLOR];0))
.