• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İşlem tarihine denk gelen kayıt numaralarını sırası ile çağırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ATEMİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ATEMİ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 Türkçe
Merhaba arkadaşlar;
A Sütununda aşağı doğru 1 den 1000 e kadar sıralanmış kayıt numaraları var
B Sütununda ise aşağı doğru işlemlerin gerçekleştiği tarihler var
A sütunundaki kayıt numaraları sabit iken B sütunundaki tarihler gerçekleşen işlemlere göre veriliyor
Bu durumda örneğin 10.01.2021 tarihinde 8 işlem gerçekleşmiş olsun buna denk gelen kayıt numarası 49,50,51,52,53,54,55,56 olsun
Aradığım formül başka sayfada herhangi bir hücrede aradığım herhangi bir tarihe (10.01.2021) denk gelen kayıt numaraları aşağı doğru sıralansın yoksa "" gelsin
Yardımcı olursanız sevinirim
teşekkür ederim

İNDİS('Merkez'!$A$8:$A$10007;0) formül ile numaraları getirebildim ancak sadece belirlenen tarih içindeki numaraların sırasıyla gelmesi gerekiyor

=EĞER(SATIR()-1<=EĞERSAY(Sayfa2!B:B;$A$2);KAYDIR(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI($A$2;Sayfa2!B:B;0);1;1;1;"Sayfa2"));SATIR()-2;0;1;1);"")

İstediğiniz kadar aşağıya doğru çoğaltabilirsiniz.
Sayfa2 A2:Axx aralığında Kayıt No, B2:Bxx aralığında Tarihler var
Sayfa3 A2 ye tarih yazdım, B2 den itibaren aşağıya doğru formülü uyguladımç

Not: Sayfa1 deki kayıt ve tarihleriniz sıralanmış durumda kabul ettim

NextLevel ilgilendiğin için teşekkür ediyorum
formulü aynen alıp Sayfa2 leri "merkez" $A$2 J1 olarak denedim ama herhangi birşey çıkmadı yanlış mı yaptım acaba

Dosyanızı yükleyin oradan bakalım.

Dosyayı nasıl ekliyorduk çok şey değişmiş

Harici linke yükleyip URL yapıştırıyorsun

Öncelikle
Ekstre sayfanızda B sütunundaki yazı rengini beyaz yapan koşullu biçimlendirmede son satırda bulunan kuralı silin. (ilk 4 satırı hariç tutabilirisn)
Extre sayfasında A sütunundaki sıra numaralarına ihtiyacım olmadığı için sildim.

B21 hücresine
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(EĞER(SATIR()-11<=EĞERSAY(Merkez!B:B;$J$1);KAYDIR(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI($J$1;Merkez!B:B;0);2;1;1;"Merkez"));SATIR()-12;-1;1;1);"");Merkez!A:I;2);"")

E12 hücresine
=EĞERHATA(YAZIM.DÜZENİ(DÜŞEYARA(EĞER(SATIR()-11<=EĞERSAY(Merkez!B:B;$J$1);KAYDIR(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI($J$1;Merkez!B:B;0);2;1;1;"Merkez"));SATIR()-12;-1;1;1);"");Merkez!A:I;4));"")

Üstadım biraz bu konularda özürlüyüm kusura bakmayın lütfen çok anlatamadım
Ekstre sayfasında A12 yazacağım tek formülle çözmem gerekiyor
K1 hücresinde yazacağım tarihe karşılık gelen bütün kayıt numaraları aşağı doğru sırasıyla A sütununa gelmeli

Son düzenleme:
Tarihiniz K1 de değil J1 yazıyor tarihiniz. Ve zaten bu formülleri B12 ve E12 hücrelerine yazıp aşağıya çekince (istediğiniz kadar) ilgili tarihteki tüm kayıtlar geliyor.
Gönderdiğiniz dosyaya formüllerin uygulanmış hali ektedir.
Harici paylaşım linkiniz.

Merhaba,
Üstadım elinize sağlık siz benim istediğimden çok daha öte olmuş emek verdiniz ilgilendiniz çok teşekkür ediyorum saygılar

Geri