İşler arasında geçen süre hesaplaması hk.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba,

Geçen zamanı excelde ölçümlemeye çalışıyorum ancak formül bilgim az olduğu için soru sormayı yerinde buldum.

Veriler :
Geliş Tarihi
1.Soru Tarihi
Cevap Tarihi
2.Soru Tarihi
Cevap Tarihi
Teslim Tarihi

Şimdi öncelikli olarak Geliş tarihi açıldığı anda soru sorulmadığını ve bu şekilde zamanın geçtiğini farz edelim ancak excel tabloda otomatik olarak o güne göre geliş tarihi hesabı yapamıyorum -40.805 veriyor.

Geliş Tarihi : 10.09.2011 olsun ve 1.Soru henüz sorulmadığı için kutucukta aslında bugüne (20.09.2011) göre 10 gün görmem gerekir.

1.Soru 21.09.2011'de sormuş olsam kutucukta 11 gün gözükecek ancak cevap tarihi henüz olmadığı için gene -40.805 veriyor.

Yani henüz yanıtlanmamış veya tarihi girilmemiş bir verinin o gün itibariyle kaç gündür beklediğini nasıl formüle edebilirim ?

1) Önceki tarih ile işlemin bittiği tarih farkı
2) Eğer işlem bitmemiş ise o güne kadar geçen süre
3) Arada herhangi bir iş yapılmadan atlandı ise boş kalsın

şimdiden teşekkürler...

bu arada tablomu ekledim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba

Cevabınız için teşekkür ederim, belirtmiş olduğunuz formülasyonu biraz geliştirerek ekte istediğim sonuca ulaştım belki başka insanlarda faydalanır diye ekte sunuyorum

İyi günler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
=IF(N10="";"";IF(O10="";TODAY()-N10;O10-N10))
Eğer, N10 boş ise boş, değil ise, Eğer, O10 boş ise Bugün - N10, değil ise, O10 -N10

Formülüm ve açıklaması yukarıdadır.
Şimdi bu formüle şunu eklemek istiyorum

Eğer V10 sıfır ise formülü işlet
Eğer V10 bir ise formülü durdur

ekteki excelde fomülasyonu bulabilirsiniz.
Yapmak istediğim şey bir iş için 1.soru sorulmuş ve yanıtlanmış yada yanıtlanmamış olsun eğer teslim tarihi bulunmakta ise yapılan iş için geçen süre durmalıdır. biraz karmaşık gibi geliyor ancak AE ve AF sütunlarından görülebileceği üzere fonksiyonda today olduğu için aslında gerçek süreyi hesaplamış olmuyorum.

exceli ekledim içinde ayrıca açıklamada yaptım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
bir de sormuşken devamını da getireyim.
Bu formülde hesaplamaya haftasonları dahil olmasın
=IF(N3="";"";IF(O3="";TODAY()-N3;O3-N3))

kısaca bu formülde teslim tarihinde herhangi bir tarih var ise işi bitmiş olarak farz etsin bir de günü hesaplarken hafta sonlarını dahil etmesin

haftasonunu dahil etmemek çok uçuk oluyor ise gerekde yok ama teslim tarihinden sonra formülün işlemiyor olması gerek o must...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
IF formülü ile 4'lü varyasyon yapılabilir mi?

kendim buldum gerek kalmadı :)
formülü paylaşıyorum.

=IF(N10="";"";IF(O10="";"";IF(O10="";TODAY()-N10;O10-N10)))

Son düzenleme: