İşletme defteri

Excel Vers. ve Dili
microsoft office xp. türkçe
merhabalar,

Tamamen bu sitedeki formüllerden ve bazı üstadlardan yardım alarak yapmış olduğum basit bir işletme defteri örneği hazırladım. Ancak hesap özeti sayfasında tarihe göre toplam alamadım. Sorumu ekteki dosya üzerinde daha net açıkladım sanırım. Üstadlarımın yardımını bekliyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
özet sayfanızda gri hücrelere rakamları aldırdım ama alt kısımlarını anlıyamadım.
Açıklarsanız tekrar bakarım. Yada uyguladığım dizi formüllerine gerekli ilaveyi yaparak aşağı doğru çoğaltabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Sayın muygun,

Öncelikle ilginize ve yardımınıza teşekkür ederim.
Gider sayfasındaki H sütununda 1-2-3-4 adlı grup kodları var. Örneğin Gider sayfası H sütununda 1 kodları bulup Gider sayfası I sütundan karşılıklarının toplamını özet sayfası E14 hücresine almak istiyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. yavuzer.m;
özet sayfanızda B1 hücresinde başlangıç tarihi, B2 hücresinde bitiş aralığı var.
yine özet sayfasında A7:A19 aralığında 1,2..... kodlamanız var.
E7 hücresindeki formül;
1-gider sayfasındaki A sütununu B1-B2 aralığına göre mukayese edecek+
2-özet sayfasındaki A7 hücre değerini gider sayfasında ? sütununda arayacak+
3-1 ve 2 nolu kritere uyan satırların gider sayfasında ? sütunundaki toplamlarını alacak.
şeklinde soru işareti gelen alanları doldurun. O zaman nerden hangi kritere göre neyin toplanacağını bende bilirim.
Nedeni ise özet sayfanızda A sütununda dönem başı başlığı altında 1-6 aralığında kod var Hemen altında dönem içi altındada aynı kodlar var. tarih aynı kod aynı ise toplam da aynı çıkar
Gereken açıklamaları (kodlanması gereken her alan için) yaparsanız tekrar bakma şansım olur.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Sayın muygun

Özet sayfasındaki A7:A12 aralığındaki değerler yılda bir kez sene başında girileceği için manuel girebilirim. Yani E7:E12 aralığına formül girmesek de olur. Bunu başında belirtmediğim için özür dilerim.
1- yukarıdaki bir nolu madde dediğiniz gibi.
2- Özet sayfasındaki A14 değerini, gider sayfasında H sütununda arayacak
3- 1 ve 2 nolu kritere uyan satırların gider sayfasında I sütunundaki toplamlarını alacak.

teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Anladığım kadariyle gereken düzeltmeyi yaptım. (sayfa içi formüllerinizi oynamadım)
Not: Veri doğruluğunu mutlaka kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
merhaba sayın muygun

sorunum çözüldü. Çok teşekkür ederim.