• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İsme göre kriterlendirilen doğrulama işlemi

Katılım
9 Ekim 2005
Mesajlar
216
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Merhabalar,

Ekte yer alan dosyadaki işlem hakkında yardcımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.
İyi çalışmalar.


Engin TEKELİ
 
B8 hücresine aşağıdaki değeri yazarsan sonuç olarak B4 hücresinde seçmiş olduğun isime ait firma B8 hücresinde çıkacaktır.

umarım sorunu doğru anlamışımdır.
sevgiler.

=DÜŞEYARA(B4;T8:U20;2;0)
 
selam exclusiveman ;

Öncelikle yanıt için teşekkürler ancak senin vermiş olduğun cevap tekli seçimlerde geçerli. Benim istediğim KMD yi seçtiğimde o KMD ye ait tüm firmaların combobox ta listelenmesi.

yardımların için tekrar teşekkürler.
 
Sorunuz tam anlaşılır değil. Biraz açar mısınız?
 
toplam 1739 firma ( u sütunu ) bulunmakta. Bu firmalar 13 KMD arasında paylaştırılmıştır. Örneğin ben Andaç Dinleri seçtiğimde firma hücresinde sadece Andaç Dinler'e bağlı 121 firmanın listelenmesini istiyorum.(combobox içerisinde).
Normalde doğrulama bölümünden bu işlemi yapabiliyoruz ancak bu tüm firmalar için geçerli oluyor yani KMD ismi değiştiğinde firma isimleri değişmiyor.

Umarım anlaşılır olmuştur.
 
çok uğraşmama rağmen eklerdeki örnekleri kendi dosyama uygulayamadım.
Konu hakkında yardımcı olursanız cok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
 
Linkteki dosya üzerinden gidersek,
İlk olarak "kaynak" sayfasında alan isimleri tanımlıdır. Örnekte "A" sütununda "Markalar", "B,C,D" sütunlarında bu markalara ait modeller için alan tanımlıyoruz. Tüm bunları Ekle>Ad>Tanımla menüsünden de görebiliriz.

Bundan sonra "veri doğrulama" kaynak listelerinin yazılması kalıyor. Bunun için de "Veri Doğrulama" dan "Liste","kaynak" olarak ta "=marka" yazmak yeterli. Bu şekilde "Markalar" listeye alınmış oldu.
Marka seçimine bağlı olarak listenin görüntülenebilmesi için de, diğer sütunda "Veri Doğrulama" kaynak listesine "=DOLAYLI(A6)" yazılması yeterlidir.
 
anemos, demiş olduklarını tam olarak yaptım ancak firma bölümündeki combobox aktif olmadı.

benim ilk verdiğim dosya üzerinden yardımcı olursanız cok sevinirim.
 
Merhaba,
Dosyanızda üç kişiye ait olan firmlar için uyguladım. Diğerlerini de kendiniz yaparsınız. :) İşlemleri görmeniz için resim ile göstermeye çalıştım.
İyi Çalışmalar...
 
süpersiniz çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst