İsmi sütuna yazmak için formül bilmiyorum

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Tr
Merhaba öğrencilerim için soru takibi yapıyorum. sol kısımda öğrenci isimleri yazıyor orta bölümde gün gün soru sayıları yazıyor. Bir bölümde toplam çözdükleri soru sayılarını alıyorum. İstediğim şu toplam yazan yerdeki en büyük sayıyı yan tarafta kazanan öğrenci başlığı altında öğrencinin isminin yazması. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Linki

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Örnek TOPLAM çözdükleri soru sayıları alanı A-B sütunlarındaysa boş bir hücreye aşağıdaki formülü yazarsanız ismi alırsınız..

A sütununda öğrenci isimleri..
B sütununda toplam çözülen soru sayıları...

Eğer alanda birden fazla aynı büyük sayı varsa bu formül ilk bulduğunu getirir..

C++:
=INDEX(A:A;MATCH(MAX(B:B);B:B;0))
Ofis dilinizi belirtmemişsiniz. Ben kendi kullandığım ofis diline göre cevap verdim. Gerekiyorsa siz Türkçe'ye çevirirsiniz.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
  1. Öğrenci isimlerini ve soru sayılarını girin:
    • A sütununa öğrencilerin isimlerini yazın.
    • B, C, D sütunlarına öğrencilerin gün gün çözdükleri soru sayılarını yazın.
    • E sütununa, her öğrencinin toplam çözdüğü soru sayısını hesaplayın. Örneğin, E2 hücresine şu formülü yazabilirsiniz: =TOPLA(B2:D2)
  2. Toplam en büyük sayıyı ve kazanan öğrenciyi bulma:
    • F sütununa "Kazanan Öğrenci" başlığı altında öğrencinin ismini yazdıracağız.
    • F2 hücresine şu formülü yazın:

=EĞER(E2=MAK(E:E); A2; "")
  3. Bu formül, E sütunundaki en büyük toplamın E2 hücresinde olup olmadığını kontrol eder. Eğer öyleyse, A2 hücresindeki öğrencinin ismini F2 hücresine yazar. Diğer hücreler için formülü aşağı doğru kopyalayabilirsiniz.
Bu şekilde, en çok soru çözen öğrencinin ismi "Kazanan Öğrenci" sütununda otomatik olarak görünecektir

=İNDİS(A:A;KAÇINCI(MAK(E:E);E:E;0)) formülünüde deneybilirsiniz.Bu formül, en yüksek değeri ve buna karşılık gelen öğrenciyi daha doğrudan ve kesin bir şekilde bulur.Yine de, en büyük değerin yalnızca E2 hücresinde olması durumunda doğru sonucu vereceğini unutmayın.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Tr
Dosya Linki
Şu şekilde bir tablom var. Sizlerin paylaşmış olduğu formülleri giriyorum fakat hata veriyor.

Son düzenleme:

relaxim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 Tr 64 bit
15.06.2027
Merhaba

Dosya yüklemede hata var. bir daha denermisiniz?

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Dosya linki yok gözükmemektedir.https://dosya.co yükleyip paylaşabilirsiniz

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
formülü ke255390kendinize göre uyarlayınız Toplam Soru Sayılarını Hesaplayın: I, J ve K sütunlarındaki değerlerin toplamını hesaplayın ve bunu ilgili bir hücrede gösterin (9915) en yüksek değeri bulunuz (MAK(I2:I7)) kazanan öğrencinin adını bulun =İNDİS(L:L;KAÇINCI(MAK(I:I);I:I;0))

ccuneyt13

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe (64 bit)
01-11-2026
Merhaba,
Ekran görüntünüze göre örnek dosya yapıp formülü uyguladım.
A sutunundan başladığını düşünerek aynısını yapmaya çalıştım ama orjinal dosyanızda toplam aldığınız hücre aralığı farklı ise formülü ona göre revize edin.
Korhan Beyin formülünü kullandım.
Ayrıca birde toplam aldığı puandı gösterir hücre ekledim.

İnceleyebilir misiniz.
Ücretsiz link ekledim (Silinebilir)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Tr
Merhaba,
A sutunundan başladığını düşünerek aynısını yapmaya çalıştım ama orjinal dosyanızda toplam aldığınız hücre aralığı farklı ise formülü ona göre revize edin.

İnceleyebilir misiniz.

Belirtmiş olduğunuz formülü kendi dosyamda gerekli sütunlara uyguladım fakat hata verdi tekrar. Ben toplam soru sayıları alırken toplam formülü kullandım onun bir sorun teşkil etme durumu olabilir mi?

Formül şu şekilde oldu bende:
=İNDİS($B$21:$B$27;KAÇINCI(MAK($I$21:$K$27);$I$21:$K$27;0))

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Paylaştığınız görselde hücre adresleri gözükmüyor. Adresler gözükecek şekilde bir görsel paylaşırsanız ona göre revize formül önerilebilir.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Tr
Merhaba,

İnceleyebilir misiniz.

Tamamdır, sorun hücre birleştirmemden kaynaklanmış. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun.

ccuneyt13

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe (64 bit)
01-11-2026
Bu şekilde deneyin.

Kod:
=İNDİS($B$21:$B$27;KAÇINCI(MAK($I$21:$I$27);$I$21:$I$27;0))

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Yardımcı Sütun tanımlayın (Örneğin, Sütun J) Öğrencilerin sıralamasını hesaplamak için.

J21 hücresine şu formülü yazın: =KAÇINCI($I21; $I$21:$I$27; 0)

Öğrencilerin adlarını sıralamaya göre çekmek için. B21 hücresine şu formülü yazın : KAÇINCI(KÜÇÜK($J$21:$J$27; 1); $J$21:$J$27; 0)

Bu formül en küçük sıralamayı bulur ve karşılık gelen öğrenciyi getirir. 1 yerine 2 yazarsanız 2. olan öğrenciyi, 3 yazarsanız 3. olan öğrenciyi bulur.
Aynı şekilde diğer sıralamaları da bulmak için 1, 2, 3... şeklinde sırayı değiştirerek formülleri aşağı çekebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Tr
Yardımcı Sütun tanımlayın (Örneğin, Sütun J) Öğrencilerin sıralamasını hesaplamak için.

J21 hücresine şu formülü yazın: =KAÇINCI($I21; $I$21:$I$27; 0)

Öğrencilerin adlarını sıralamaya göre çekmek için. B21 hücresine şu formülü yazın : KAÇINCI(KÜÇÜK($J$21:$J$27; 1); $J$21:$J$27; 0)

Bu formül en küçük sıralamayı bulur ve karşılık gelen öğrenciyi getirir. 1 yerine 2 yazarsanız 2. olan öğrenciyi, 3 yazarsanız 3. olan öğrenciyi bulur.
Aynı şekilde diğer sıralamaları da bulmak için 1, 2, 3... şeklinde sırayı değiştirerek formülleri aşağı çekebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim.