İstediğim Hücrelerin Genişliklerini Değiştirmek Mumkun

Ýstediğim Hücrelerin Genişliklerini Değiştirmek Mumkun

:hey: Excelde asagida yapmak istedigim sey mumkunmu acaba.

Ornegin A1...A10 hucreleri ile A ile D kolonlari arasindaki hucre ve kolonlarin genisligini digerlerinden farkliyapmak istiyorum.

Yani soyle bir gorunum olmali B1den B10 kadar ornegin kolongenisligi 6 ise B11 ile B20 arasi 10 olmasini sitiyorum.

Birtakim tabeller yaptim ama sayfada goruntusu cok kotu oluyor.Cunku bazi sayilar cok buyuk bazilari ise cok kucuk buda kotu bir gorunume sebep oluyor.

Iyi bir fikri olan varmi acaba..
tesekkurler :?

Bu mümkün değil. Ancak tablonuzu oluştururken hücre genişliklerini dar tutup gereken yerlerde hücreleri birleştirerek daha büyük hücreler elde edip bunları kullanabilirsiniz. Böylece çeşitli boyutlarda hücreleriniz olur.
Hücre Birleştir = Birleştirilecek hücreleri seç>Üstüne sağ tıkla>Hücreleri biçimlendir>Hizalama>Hücreleri birleştir.

tesekkurler simdiye kadar boyle yaptim ama belki baska bir yolu vardir diye dusunmustum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn quasar'ın söylediğini aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Aslında bu şekilde istediğiniz şekle ulaşabiliyor olmanız gerekir ama bir kaç küçük notta benden.
tools>options>view'de gridlines'ı kaldırıp sadece istediiniz yerlere border çizin, birde baszı hücrelerin printerdan basılmaması ile ilgili bir soru sormuştunuz, orada hücre değerini textbox'a almayı anlatmıştım. Textbox'ları sanki onlarda hücre imiş gibi kullanmak mümkün (tabi bu sefer propertiesinden yazıcıdan çıksın şeklinde ayarlamak gerek)