istediğim kritere göre liste oluşturma

Excel Vers. ve Dili
XP Vbscript
istediğim kritere göre liste oluşturma (diğer sayfadan veri alma)

Merhaba;
Ekteki dosyada gönderdiğim gibi sayfa 1 de iller ve ilçeler ve bunların farklı tarihlerdeki seçim sonuçları yer almaktadır. Ben sayfa 2 de istediğim ile ait bütün ilçelerin sonuçlarını gelmesini istiyorum. Mesela sayfa 2 de belirlediğim bir hücreye adana yazdığımda o sayfaya sadece adananın ilçelerinin gelmesini istiyorum. Bunun için nasıl bir formül yazmam gerekiyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
XP Vbscript
diğer sayfadan veri alma başlığı adı altında örnekler var ama örneklere ulaşamıyorum. dosyalarda problem var. Yardımlarınızı bekliyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Her iki sayfada gri hücreleri veri çokluğuna göre aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
XP Vbscript
Çok teşekkür ediyorum. Aradığım formül buydu.
Tekrar çok sağolun.

Excel Vers. ve Dili
2013 Tr
muygun hocam çok güzel olmuş , değiştirilerek farklı şeyler içinde kullanılabilir olmuş.

Peki hücreye ilin adını girmek yerine, açılabilir liste ( Veri>doğrulama) neden ekliyemiyoruz?
Yani diğer sekmeden neden liste kaynağı gösterilemiyor yada varsa nasıl yapılabilir?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
muygun hocam çok güzel olmuş , değiştirilerek farklı şeyler içinde kullanılabilir olmuş.

Peki hücreye ilin adını girmek yerine, açılabilir liste ( Veri>doğrulama) neden ekliyemiyoruz?
Yani diğer sekmeden neden liste kaynağı gösterilemiyor yada varsa nasıl yapılabilir?
Tabiki istediğiniz yapılabilir.
Sayfa2 G6 hücresinde iken veri doğrulama kısmını inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 Tr
Süpersin....

Dolaylı diye bir formul daha öğrendik sayende.

G1 de iller olarak tanımlı olanlardan çağırıyoruz..

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sayın muygun veriyi G6 hücresine değilde solundaki F sütununda herhangi herhangi bir hücreye girdiğimizde örneğin adana ve adıyaman değerini aynı anda belirli aralıklarla F sütununda herhangi bir hücreye girdimizde aynı sonucu getirecek bir düzenleme yapabilirmisiniz?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba;
Ekteki dosyada gönderdiğim gibi sayfa 1 de iller ve ilçeler ve bunların farklı tarihlerdeki seçim sonuçları yer almaktadır. Ben sayfa 2 de istediğim ile ait bütün ilçelerin sonuçlarını gelmesini istiyorum. Mesela sayfa 2 de belirlediğim bir hücreye adana yazdığımda o sayfaya sadece adananın ilçelerinin gelmesini istiyorum. Bunun için nasıl bir formül yazmam gerekiyor? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu da Pivot Table - Özet Tablo ile yapılmış hali...

.

Ekli dosyalar