• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istediğimiz sutunda arama yapmak.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
arkadaşlar merhaba geçen haftalarda siteyi ararken bir dosya bulmuştum (ama şimdi konuyu şimdi bulamıyorum) sağolsun arkadaş arama yapılacak sutunu belirtiyor ve işaretledikten sonra istediği sutunda arama yapıyor.bu çok kullanışlı ama ben bunun nasıl yapıldığını bir türlü anlamadım acaba içinizde bunu nasıl yapacak biri varmı?dosyayı ekte gönderdim bakarsanız göreceksiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba

Veri süz kutusunu işaretliyorsunuz.
Arama yapılacak sütunu yazıyorsunuz.
Arama kutusuna yazdığınız sütundaki verilerden herhangi birinin ismini yazıyorsunuz

Merhaba

Sayın Yurttaş bey'in yaptığı metin kutuları ile veri süzme dosyası ektedir

Daha faydalı olabilir.

Ekli dosyalar

ben yanlış anlattım sanırım benim istediğim bu sutunu yan tarafında seçtikme olayını felan nasıl makroda düzelleniyor ben yapmaya çalıştım ama beceremedim.mesela yanındaki işaretlenen kutucuk nasıl geliyor.

Merhaba

Araç çubuklarından Denetleme araç kutusunu işaretleyin.

Orada bulunan simgeler'i seçip olaylara bağlayabilirsiniz.

Sonra checkbox(onay kutusu),textbox(metin kutusu) oradaki simge isimlerine göre arama yapınız.

açıklamalarınız ve örnek için teşekkürler fakat checkbox(onay kutusu),textbox(metin kutusu) kutularını kullanmayı biliyorum ama bu arama yapılacak sutunun altında yazan, sutunları belirten kısmının hemen yanındaki seçme çubuğundan bahsediyorum yani süzme çubuğu oraya nasıl geliyor. diğer çubukları kullanıyorum bir türlü olmuyor.

Merhaba

Veri doğrulama ile yapılıyor.

Z1'den Z5'kadar hücrelere birşeyler yazın

Yanında liste kutusunun çıkmasını istediğiniz hücreyi seçin
Veri menüsü'de doğrulamayı seçin.

İzin verilen kısmında LİSTE'yi seçin
Kaynak kısmında =$Z$1:$Z$5
yazın veya Hücreleri fare ile seçin.
Tamam.

Veri doğrulama diye aratma yaparsanız birçok örnek bulabilirsiniz.

merhaba
yapılan dosyanın bir örneğini ben kendi dosyam üzerinde denedim fakat olmuyor hata veriyor bir bakabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Geri