İstenen şartları data'dan alıp listeleme Yardım

Excel Vers. ve Dili
tr 2003
Arkadaşlar merhaba;

Bende aranıza yeni katıldım. Bir konuda acil yardımlarınızı bekliyorum. Çalışmamda toplam 3 bölüm var. 1.bölümdeki şartları tüm kişiler için (uygulamada iki kişi var) girdikten sonra "Getir" tuşuna basarak 3. bölümdeki datadan her kişi için uygun koşulları sağlayan seçeneklerin 2.bölümde ilgili kişinin yanına gelmesini istiyorum.
Ama şartlar kısımındaki konuşma süresinde de 3 ayrı durum sözkonusu;
1 tanesi en uzun süreli görüşme, 1 tanesi en kısa süreli görüşme bunlar için zaten data kısımda bir tane veri olacak. Konuşma süresi kısmına örneğin 2dk ile 5 dk arasında bir şart yazarsam bir den fazla sonuç olabilir bunlardan ise rastsal bir tanesini seçmesini istiyorum. Çalışmama rağmen bir türlü yapamadım. Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Çalışma dosyası ektedir.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın oygurt,

Ne demek istediğiniz tam olarak anlamış değilim. Anladığım kadarı ile yaptığım örnek ektedir. İnceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
tr 2003
Sayın Şaban Bey;

Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
konu kısaca şu: elimde bir tane data var.(Sheet3) sheet1 de ise her satırda farklı bir şart var.Benim isteğim sheet 1 de her satıra girdiğim şartların ayrı ayrı datada aranıp uygun olan verileri sheet 2 de ilgili satırlara gelmesi.Bunu yaparkende sheet1 e satırlara tüm şartları girdikten sonra "Getir" gibi bir tuşla bu işin yapılabilmesi.
Bir örnek vermek gerekirse sheet1 e sırayla 1110-16.05.2007-En kısa görüşme-Red girdikten sonra Getir tuşuna basarak (data=sheet3 dan sorgulanıp) Liste adındaki sheet2 de 1110 nun karşılığı olan cem arslan-16.05.2007-02:50-Jale Bal-Red-12:09 verilerinin ilgili satıra gelmesi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın oygurt,

Biraz zaman tanıyın bir bakalım.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın oygurt,

Biraz uğraştırdı ama ancak bu şekilde yapabildim. Veriler doğru geliyor ama çalıştırarak bir de siz kontrol edin. Karşınıza programın çalışması esnasında hata mesajı çıkarsa veya bir bölüm istediğiniz gibi olmamış ise haber verin, düzeltmeye çalışalım.

Ayrıca, dosya içindeki Şartlar sayfası hariç diğer sayfalarını silmeyin veya isimlerini değiştirmeyin. Temizle butonu form üzerindeki bilgileri temizler. Aktar butonuna bilgileri çağırdıktan sonra basınız. Formdaki bilgileri Liste sayfasına her seçim sonrası bastığınızda alt alta yazar. Gizle-Göster ise Excel'i gizler veya görünür yapar.

Kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
tr 2003
Şaban bey çok teşekkür ederim ilginiz için.Eğer bir hata verirse ben yine başınızı ağrıtırım :)

İyi çalışmalar