Istenen Sutundaki Veriyi Bulmak

Excel Vers. ve Dili
2003 Turkce
Merhaba Arkadaslar,

Ben userformlar ile kontrol edilen bir excell dosyasi hazirladim ve bunu hazirlarken sitedeki bircok koddan faydalandim. Gercekten tesekkur edirim. Suan bir sikintim oda;
Excel hucrelerini veritabani gibi kullaniyorum ve her satirin ilk hucresine bir Rapor Numarasi yazarak bu rapora ait test sonuclarini sira ile o satira dolduruyorum. Sonrasinda rapor haline getirirken bu rapor numarasini bulup sira ile o satirdaki verileri cekiyorum.
Bu rapor numarasini bulurken;

Dim soru As String
soru = TextBox1
Cells.Find(What:=soru, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:= _
xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False).Activate

Kodunu kullaniyorum, (bunuda siteden aldim :) ) Sikintim su suan veri depomda cok bir bilgi yok o yuzden istedigim rapor numarasini bulabiliyorum ama yakinda dosya buyudukce farkli sutunlardaki degerler ile ilk sutundaki rapor numaralarindan ayni olanlar olacak. Ben bu komutu verince rapor numarasi yerine o veriyi bulacak ve sira ile o satirdaki verileri alacak ve benim karsima cok komik bir rapor cikacak.

Ihtiyacim olan bu komutun sadece "A" sutununda islemesi, farkli dosyalari inceledim fakat hicbiri bu komut kadar isimi gormuyor, bu komutta bir duzenlemeye ihtiyacim var.

Bu arada eminim basit birsey ama herhalde bu basitligi bu kadar uzun anlatan ilk kullaniciyim..... :)

Simdiden tesekkurler

Taskin
-----0-----

Ah genclik ahhhh!!!! (Senin gencliginide biliriz ama...)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sadece A sütununda arama yapması için "Cells.Find" kısmını "[A2:A65536].Find" şeklinde değiştirmelisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 Turkce
Gercekten cok tesekkur ederim

Tam olarak isimi gordu....