istenilen hücreye gitmek

Tarikkk_

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-10-2028
merhabalar herkese hayırlı ramazanlar. çalışma kitabımda sayfa1 adına bir sayfa var diğer tüm sayfaların 1. satırı ve 1. sütunundaki hücreye yani A1 e çift tıkladığımda beni sayfa1 sayfasına götürüyor. sayfa1 sayfasına gittiğimde D2 hücresine gitmesini istiyorum ama sayfa1 sayfasının en altlarında çıkış yapmışsam en üste çıkamıyor sadece D2 hücresinin seçili olduğunu görebiliyorum en üste nasıl çıkabilirim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If ActiveCell.Rows = 1 Or ActiveCell.Column = 1 Then

Sheets("Sayfa1").Select
    Range("D2").Select

End If
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Boş bir excel dosyasında deneme yaptığımda ilgili sayfada aktif hücre 1 milyonuncu satırda olsa bile D2 hücresine gidiyor. Yani sorun çıkmıyor.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
merhabalar herkese hayırlı ramazanlar. çalışma kitabımda sayfa1 adına bir sayfa var diğer tüm sayfaların 1. satırı ve 1. sütunundaki hücreye yani A1 e çift tıkladığımda beni sayfa1 sayfasına götürüyor. sayfa1 sayfasına gittiğimde D2 hücresine gitmesini istiyorum ama sayfa1 sayfasının en altlarında çıkış yapmışsam en üste çıkamıyor sadece D2 hücresinin seçili olduğunu görebiliyorum en üste nasıl çıkabilirim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If ActiveCell.Rows = 1 Or ActiveCell.Column = 1 Then

Sheets("Sayfa1").Select
    Range("D2").Select

End If
End Sub
Öncelikle bu kod sadece A1 hücresinde değil A sütunundaki ve 1. satırdaki tüm hücrelerde çalışır.

Sorunun sebebi ise Sayfa1’de bölmeleri dondur işlemi yapmış olabilirsiniz.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Ayrıca, Row olarak düzeltin
If ActiveCell.Rows = 1