İstenİlen Uzunlukta Makro Yapmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Çok uzun bir makro yapıyordum.Birini yaptım ama aynı sayfada diğerini yaparken "kayıt edilemiyor" mesajı ile uyardı ve o andan sonra kayıt yapmadı.Bu durum normal mi? yoksa istenilen uzunlukta yapılabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
uzunluk

Bildiğim kadarı ile makro yazarken belli bir alan söz konusu çünkü ben de aynı sorunla karşılaşmıştım.
Kod kısaltmayı denemelisiniz,ancak örnek bir dosya gönderirseniz sitedeki üstadlarımız veya herhangi bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Bir Module (standart, private, userform veya class) sayfasının boyutu, 64 KB limitini aşmamalıdır. Aşması durumunda; sizinkine benzer hata mesajları alabilirsiniz.

Kodları yazdığınız Module'ü, "örn. Masaüstüne" Export edin ve boyutunun 64 KB sınırını aşıp aşmadığını kontrol edin.

Eğer boyut, 64 KB'dan fazla ise, kodlarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekecek. 64 KB'yı aşan tek bir prosedür (makro) yazmaktan kaçının.

Mümkün olduğunda, bir ANA makro ile yönetilen ALT makro parçacıkları yaratın ve bunları ANA makro'dan (prosedürden) çağırın. ALT makroları da, yeni module sayfaları yaratıp, bunların içerisine yazın.

Aşağıdaki gibi, genel bir yapı geliştirebilirsiniz.

Module1 sayfasına

Kod:
Sub Ana_Makro()
'....
'....
Call Alt_Makro_1
'....
'....
Call Alt_Makro_2
'....
'....
End Sub
Module2 sayfasına

Kod:
Sub Alt_Makro_1()
'.....
'.....
End Sub
Module3 sayfasına

Kod:
Sub Alt_Makro_2()
'.....
'.....
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Ferhat hocam teşekür ederim.Tavsiyenizi deneyeceğim.