Bazı kullanıcı bilgilerinin taşınmasında hatalar olmuş.
Foruma giriş yapamıyorsanız lütfen bir süre bekleyin. Eksik verileri tamamlamak için çalışıyoruz.
Hata düzelince tekrar bilgi paylaşacağız.
Çok uzun bir makro yapıyordum.Birini yaptım ama aynı sayfada diğerini yaparken "kayıt edilemiyor" mesajı ile uyardı ve o andan sonra kayıt yapmadı.Bu durum normal mi? yoksa istenilen uzunlukta yapılabilir mi?
Bildiğim kadarı ile makro yazarken belli bir alan söz konusu çünkü ben de aynı sorunla karşılaşmıştım.
Kod kısaltmayı denemelisiniz,ancak örnek bir dosya gönderirseniz sitedeki üstadlarımız veya herhangi bir arkadaşımız size yardımcı olacaktır.
Bir Module (standart, private, userform veya class) sayfasının boyutu, 64 KB limitini aşmamalıdır. Aşması durumunda; sizinkine benzer hata mesajları alabilirsiniz.
Kodları yazdığınız Module'ü, "örn. Masaüstüne" Export edin ve boyutunun 64 KB sınırını aşıp aşmadığını kontrol edin.
Eğer boyut, 64 KB'dan fazla ise, kodlarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekecek. 64 KB'yı aşan tek bir prosedür (makro) yazmaktan kaçının.
Mümkün olduğunda, bir ANA makro ile yönetilen ALT makro parçacıkları yaratın ve bunları ANA makro'dan (prosedürden) çağırın. ALT makroları da, yeni module sayfaları yaratıp, bunların içerisine yazın.
Aşağıdaki gibi, genel bir yapı geliştirebilirsiniz.
Module1 sayfasına
Kod:
Sub Ana_Makro()
'....
'....
Call Alt_Makro_1
'....
'....
Call Alt_Makro_2
'....
'....
End Sub
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.