Istenmeyen sutunları dondurmak

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-09-2027
Mhb arkadaşlar ek deki excell sayfasındaki gibi bilgi yazılmasını istemediğim yerleri nasıl dondurabilirim.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederimm...

Son düzenleme:

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
02-09-2027
Arkadaşım tşk. Fakat benim öğrenmek istediğim gönderdiğim örnek excel sayfasındaki gibi istenmeyen hücrelere veya değişmesini istemediğimiz yerlere maus ile tıklayamıyorsun sanki orda hiç bir satır sütün yok gibi donuyor. Sadece değişmesini istediğin yerleri tıklıyor. O şekilde nasil yapılıyor onu öğrenmek istiyorum yardımcı olur iseniz sevinirim.. Teşekkürler..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Linki incelemediniz sanırım. Aynı mantıkla yapabilirdiniz..

Örnek olarak açıklıyorum,

Tüm sayfayı seçin / fare ile sağ klik yapın / Hücre Biçimlendirme / Koruma menüsünden / "Kilitli" ve "Gizli" seçeneklerindeki işaretleri kaldırın ve tamam butonuna basın.

Bu işlemden sonra A1:B10 arasını fare ile işaretleyin / sağ klik / Hücre Biçimlendirme / Koruma menüsünden / "Kilitli" ve "Gizli" seçeneklerini işaretleyin ve tamam butonuna basın.

Bu işlemlerden sonra,

Araçlar / Koruma / Sayfa Koru menüsüne girin açılan ekranda alt kısımda seçenkler vardır seçenekler bölümünde sadece "Kilidi açılmış hücreleri seç" seçeneğini işaretleyin ve dilerseniz şifre vererek işlemi bitirin. Artık A1:B10 arasındaki hücreleri seçemez, veri girişi yapamazsınız.

.

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
02-09-2027
arkadaşım çok teşekkür ediyorum yardımların için sağol.. farklı konu açmadan birşey daha sormak istiyorum bir hücreye yazı yazarken yazı uzunluguna göre hücrenin otamatik olarak aşağıya kaymasını istiyorum nasil yapabilirim..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hücre Biçimlendirme / Hizalama / Metni Kaydır seçeneğini işaretleyerek deneyin..

.

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
02-09-2027
Tek hücrede oluyor fakat hücreleri birleştir yaptığım zaman olmuyor malesef benimkide 4 hücreden oluşuyor.. Bu hücreleri otomatik kaydırmak ve yazıyı sildiğim zaman hücrenin geri küçülmesini istiyorum..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Uygulamada hata yapıyor olabilirsiniz. Tekrar deneyin yada dosyanızı ekleyerek açıklayın..

.

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
02-09-2027
örnek dosya ektedir....

örnek dosya ektedir.... yardımlarin için çok teşekkürler.....

Son düzenleme:

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
02-09-2027
ömer bey iyi akşamlar örnek dosya ektedir. yardım edebilirseniz sevinirim o hücrenin yazıya göre kaymasını istiyorum...