Kısayol tuşlarını butona bağlamak

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Excelde çalışma sayfasına Farklı kaydet (F12) kaydet(CTRL+S) Yazdır(CTRL+P) gibi butonlar koymak istiyorum acaba bu mümkün mü mümkünse bunu nasıl yapabilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Kolay geLsin..

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba

Bunlar zaten çalışma sayfasında Excel menude mevcuttur. Ama buton olarak ekstradan yapmak istiyorsanız, bunların "makro kaydet" yöntemi ile kodlarını görüp oluşturacağınız butonlara atayabilirsiniz...

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Teşekkürler Ayhan bey;

Fakat ben bunu ayriyeten bir buton olarak koymak istiyorum. Kaydet, farklı kaydet, yazdır; ön izleme bu dört butonu koyacağım. Forumda aradım kodlarını bulamadım. Bu kodlara nereden ulaşabilirim. Eğer sizde mevcut ise yardımcı olursanız sevinirim.

Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın ersoylar;

Evet eklemiş olduğunuz dosyadaki butonlar benim anlatmak istediğim. sizin göndermiş olduklarınızı kendimin dosyasına kopyaladım şimdi sadece "farklı kaydet" butonu lazım birde sizin eklemiş olduğunuz yazdır butonu direk yazdırlamarda kullanılıyor ve yazdırma alanı A1 ile I56 arası için bunu yazdırma alanı belirlediğimiz alana bağlı olup bu butonu CTRL+P ile gelen yazdırma ekranını getirmesi mümkün mü acaba_?

Excel Vers. ve Dili
2000,2003,2007
Merhaba,

Şuanda kullandığım pc'de printer olmadığı için işlemi yaparken hata veriyor.Fakat siz genede deneyin belki sizde hata vermiyebilir.

İyi çalışmalar.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba

"Farklı Kaydet" için kod:

Kod:
Application.CommandBars("File").Controls(5).Execute

"Yazdır" (pencere) için kod:

Kod:
Application.CommandBars("File").Controls(18).Execute

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın Ayhan Ercan & ersoyalan Oldu İlgilendiğiniz için Çok teşekkür Ederim. Sayenizde çok şey öğreneceğiz.. Kolay gelsin hayırlı ramazanlar..