Kaç adet o sebzenin adından varsa bulup toplaması

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar Merhabalar öncelikle siteye emeği geçenlere teşekkür ederim.
Çalışmalarınıza henüz yeni katıldım, ben henüz yolun başındayım , mümkünse benim ricam,
Bu formül ile B8 hücresine B1 veB6 arasındaki yazdığım sebzelerden bir tanesini buluyor ve karşısındaki değeri veriyor. Ancak benim istediğim B8 veya farklı başka bir hücreye herhangibir sebzenin ismi yazıldığında aranan yerde kaç adet o sebzenin adından varsa bulup toplaması.

1 domates 3
2 salatalık 5
3 patlıcan 8
4 biber 6
5 domates 2
6 marul 16

patlıcan 8
domates 3
biber 6
ben bu konu ile ilgili şöyle bir formül kurdum. C8 hücresine konulan formül:=DÜŞEYARA(B8;B1:C6;2;YANLIŞ... Bu formul yalnız bir adet yazılı olanı buluyor ikinci yazılı olanı bulmuyor ve dolasıyla toplamıyor.

İlginize teşekkür ederim, kolay gelsin.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Soru başlığınızı soruya uygun şekilde yazmalısınız.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
{ } şeklinde gördüğünüz formüller dizi formülü olup formül çubuğunda iken direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarınına birlikte basarak girmelisiniz.

Not:Excel formül başına ve sonuna { } ayıraçlarını otomatik ekleyecektir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
alibey çok teşekkür ederim benim için önemli bir sıkıntıyı giderdiniz allah ta sizin sıkıntılarınızı gidersin. ilgilenen bütün arkadaşlardan allah razı olsun

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Sn Ali bey tam benim isteğimi karşılıyor elinize sağlık, sizden küçük bir ricam olabilirmi bu dizi formülün tam açılımını ögrenebilirmiyim bunu farklı yerlerde kullanmak istiyorum. İstememin sebebi :(ben excel veya bilgisayarı tam olarak bilmiyorum ancak bazı şeyleri işimden dolayı ögrenmek istiyorum)
Yine tekrar ediyorum yardımınıza teşekkür ederim şimdi bana düşen bunu uygulamak ve kullanmak.kolay gelsin. teşekkür ederim....

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
sn yurttaş sizede çok teşekkür ederim 3. mesaj dada belirttigim üzere tam exceli bilmiyorum vermiş olduğunuz örneklere baktım ve gerçektende katkısı oldu . teşekkürler....

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Sayın ali bey yardımınıza tekrar teşekkür ederim. Sorunumu kısmen çözdüm Ancak ben sorunumu biraz daha açarak anlatmaya çalıştım (şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim). Benim çalışmak istediğim tablo bu tablo (G21 ) hücresindeki formülde görüleceği üzere toplamları alıyor fakat aynı formül (G25) hücresinede girildiği zaman yine toplam alıyor buradaki sorun (G) sütununda aynı olanları tekrar göstermesi. Şimdi yapmak istediğim (B) sütununda yazılı bunan malzemelerin aynı olanlarını karşısındaki olan değerleride bularak toplaması ve bir defa yazılmış olan malzemeleride teker, teker altına sıralamak istiyorum bu doğrultuda yardımcı olursanız sevinirim , teşekkür ederim... bURAYA EXCELL TABLOSU EKLEMEK İSTİYORUM.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Ekli dosyadaki çözüm işinizi görür sanırım,

İşleyişi hakkında "Malzeme Listesi" sayfasına açıklama yazdım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Sn 1AI2Ver ilginize çok teşekkürler allah razı olsun bunu kullanacağımdan emin olabilirsiniz.
ancak benim isteğim, vermiş olduğum tabloda ki sebze ve meyve adları otomatik (formüllü olarak bir önceki sayfadan çıkıyor önemli olan bu çıkan hücrelerde iki veya üç adet (örneğin domates) varsa bunları bulup karşısındaki değerleri toplaması ve bir defa yazılmış olanlarla birlikte karşına toplamları gelmek üzere bir tablo oluşturmasıdır.
yine tekrarlıyorum benim excel im iyi değil onedenle sizin veya başka arkadaşların vermş oldukları tablolar benim sorunumu çözer fakat uygulayamadığımdan dolayı tekrar istirhamda bulunuyorum...
Emeğinize ve ellerinize sağlık. Teşekkürler..
Yardımcı olan ve olacak arkadaşlara çok teşekkürler..

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sn 1AI2Ver ilginize çok teşekkürler allah razı olsun bunu kullanacağımdan emin olabilirsiniz.
ancak benim isteğim, vermiş olduğum tabloda ki sebze ve meyve adları otomatik (formüllü olarak bir önceki sayfadan çıkıyor önemli olan bu çıkan hücrelerde iki veya üç adet (örneğin domates) varsa bunları bulup karşısındaki değerleri toplaması ve bir defa yazılmış olanlarla birlikte karşına toplamları gelmek üzere bir tablo oluşturmasıdır.
yine tekrarlıyorum benim excel im iyi değil onedenle sizin veya başka arkadaşların vermş oldukları tablolar benim sorunumu çözer fakat uygulayamadığımdan dolayı tekrar istirhamda bulunuyorum...
Emeğinize ve ellerinize sağlık. Teşekkürler..
Yardımcı olan ve olacak arkadaşlara çok teşekkürler..
O kadar çok anlatmanıza rağmen ve pekçok arkadaş sorunuza yanıt vermiş olmasına rağmen pek çözüm bulmuşa benzemiyorsunuz.

Şimdi ben de bir çözüm vereceğim eğer bu da değilse, o zaman çok anlatmanızdan ziyade nasıl bir sonuç istediğinizi elle yaparak belirtin.

Şimdi:

G4 hücresine;

=IF(B4="";"";SUMIF($B$4:$B$47;B4;$C$4:$C$47))
=EĞER(B4="";"";ETOPLA($B$4:$B$47;B4;$C$4:$C$47))

Formülünü yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Sn yurttaş vaktinizi bana ayırdığınız için ve yardımınıza tekrar, tekrar teşekkür ederim elinize sağlık...
Ancak; Bu bir yemek tabelasının son sayfası yani biz bu toplam sayfasından özellikle cuma günleri 3 günlük bayram vb.de 9 10 günlük çıkarıyoruz ve toplamda bazen hatalar yapıyoruz bizim amacımız burada sizn göndermiş olduğunuz (benim tablo) tabloda formülleriniz ve uygulamanız gayet yerinde., şimdi bu sonuca göre tabloda örneğin domatesleri ve toplamlarını buluyor fakat öğle yemeğindeki domatesleride buluyor topluyor akşam yemeğindekinide bulup topluyor ben bunun sadesini herhangi bir sütunun hücresinde öğlen'leyin ve akşam'eyin domates toplamı şu kadar ve altınada sırası ile diğer malzemelerin toplamını yazması istiyorum.
Gerçektende artık utanıyorum .............(sorunumu tam anlatamadığım için)
iyi çalışmalar.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Sn yurttaş vaktinizi bana ayırdığınız için ve yardımınıza tekrar, tekrar teşekkür ederim elinize sağlık...
Ancak; Bu bir yemek tabelasının son sayfası yani biz bu toplam sayfasından özellikle cuma günleri 3 günlük bayram vb.de 9 10 günlük çıkarıyoruz ve toplamda bazen hatalar yapıyoruz bizim amacımız burada sizn göndermiş olduğunuz (benim tablo) tabloda formülleriniz ve uygulamanız gayet yerinde., şimdi bu sonuca göre tabloda örneğin domatesleri ve toplamlarını buluyor fakat öğle yemeğindeki domatesleride buluyor topluyor akşam yemeğindekinide bulup topluyor ben bunun sadesini herhangi bir sütunun hücresinde öğlen'leyin ve akşam'eyin domates toplamı şu kadar ve altınada sırası ile diğer malzemelerin toplamını yazması istiyorum.
Gerçektende artık utanıyorum .............(sorunumu tam anlatamadığım için)
iyi çalışmalar.
Merhaba, bu dediklerinizin olması için ayrı bir sayfada yemekler ve bu yemeklere ait reçeteler olmalı, örneğinizdeki başlıklarda sabah-öğle-akşam ve kişi sayısı gerekir, çünkü bazen öğünlerdeki kişi sayısı değişebilir,

Tekrar bir düşünün derim, sevgiyle kalın.

Bence örneğinizi eksik örneklemişsiniz