kaldı geçti formülü

Excel Vers. ve Dili
eserghjkşihmncbvbnb
slm arkadaşlar ben Excele yeni başladım ve hoca bi ödev verdi bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim saygılar.

Resmide görmüş olduğunuz kaldı geçti formülünde kaldılar kırmızı renkli olacak geçtiler ise yeşil renkli olacak. 20 nin üstünde yeni bir değer yazdığımızda bu değer geçti olarak çıkacak ve geçti yeşil renkli olacak

20 nin altında yeni bir değer girildiğinde ise bu değer kaldı olarak çıkacak ve kırmızı renkli olacak bunu nasıl yapabilirim. Anlatabilirseniz çok sevinirim saygılar

Excel Vers. ve Dili
Fırat Günser 1992 doğumlu izmirde oturuyorum =eğer vb. formüllerle kaldı geçti soformülüne yeşil ve
yok
hiç bişey

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Hücre A1 varsayıldığında B1'e ; =EĞER(A1<20;"KALDI";"GEÇTİ") yazın, sonra B1'i seçin

Biçim--Koşullu Biçimlendirme'ye girin ;

1.Koşul ; Hücre Değeri--Eşit-- ="GEÇTİ" yazın, Biçim Butonuna basın açılan pencereden Desen olarak yeşili seçin, "Ekle>>" tuşuna basın, 2 nci koşul açılınca,

2.Koşul ; Hücre Değeri--Eşit-- ="KALDI" yazın, Biçim Butonuna basın açılan pencereden Desen olarak kırmızıyı seçin,

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
tr
Aöf - Geçti / Kaldı

Kendi hazırladığım bu dosyayı size sunuyorum, hesaplama ve renklendirmeyi otomatik yapıyor.

Ekli dosyalar