Kapalı bir dosyadan veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhaba saygıdeğer hocalarım ve değerli excel.web.tr üyeleri,

İçinden çıkamadığım bir probleme çözüm arıyorum. Her sabah çalıştığım firmanın üretim ve tüketim değerlerini içeren otomatik bir mail alıyorum. Gelen mailleri power automate ile ilgili bir klasöre çekiyorum. Dosyada ilgilendiğim veriler B18-BE41 hücreleri aralığında. Sorun şu ki ana sunucu bu veriyi hazırlarken bazı hücrelerde birleştirme yapıyor. Ben her gün, bir önceki güne ait dosyaya girip B18-BE41 hücre aralığını seçip birleştirilmiş hücreleri kaldırıp özel git'den Sabitler'i seçerek boşluklardan kurtuluyorum (boşlukları dahil edersem seçtiğim sütun sayısı 54, veri sayısı 42) ve bu haliyle çalıştığım bir diğer dosyaya pivotta çalışmak için kopyalıyorum. 24 saatlik verileri içeren bu dosyadaki tarih saat formatı "12/05/2024 00:00:00" şeklinde yani "aa/gg/yyyy ss:dd" şeklinde aynı zamanda bunu "gg.aa.yyyy ss:dd" formatına getirmem gerekiyor.

Hayal ettiğim çalıştığım ana pivot dosyamdaki bir VBA koduyla bir buton yardımıyla (hatta o güne ait ilgili dosyayı manuel olarak da seçebilirim) ilgili dosyadaki verileri çalıştığım ana pivot dosyadaki ilgili satırlara, birleştirilmiş hücrelerden kurtarıp sadece sabitleri kopyalayacak şekilde yapıştırması. Bu işi pratikleştirmek adına en azından siz değerli hocalarımın fikirlerini duymak isterim, saygılarımla.