Soru Kapalı dosyadan hesap sonuçlarını alma

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-06-2025
Sevgili forum yöneticileri;
10 gün kadar önce VERİ ve HEDEF isimli 2 dosya yüklemiştim. O dosyalarda isteğim kapalı olan VERİ dosyasında ki sayfalarımı HEDEF dosyasında ki aynı ismi taşıyan sayfalara bir kriter vererek taşımaktı. Korhan bey sağolsun yardımcı oldu. (Yazmış olduğu kod HEDEF dosyasında zaten mevcut) Mevcut çok dosyama uyarladım çok yararlı oldu. Şimdi yapmaya çalıştığım ise HEDEF isimli dosyamda benim benim 20-25 civarında analiz sayfam ve grafiklerim var. Ben Korhan beyin yazmış olduğu kod ile önce VERİ dosyasında ki verileri HEDEF dosyasına çekip sonrasında diğer sayfalarda analizlerimi hazırlıyordum bu küçük dosyalarımda çok iyi çalışıyor. Ancak VERİ dosyam büyük olduğu için bu HEDEF dosyasının da büyümesine neden oluyor. Onun için de yapmaya çalıştığım HEDEF dosyam içindeki ETOPLA sayfasına verilerin sonuçlarını getirmek (3 karakter uzunluğa sahip olanlar-bir bakıma etopla işlevi) KODLAR sayfasına ise VERİ dosyasının sayfalarında A sütununda bulunan kodların yine 3 karakter uzunluğuna sahip olanları alt alta getirebilmek. Dosyam içinde örnek formülüm mevcut.

Ekli dosyalar

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam veri dosyalarında satırlar değişeblir anladım ama sütunlar hep aynı mı olacak ? hep aynı şekilde gelecek doğru mu ? sütunlara ilave gelmeyecek hiç bir şekilde

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam bir de aktarmaya gerek yok gibi duruyor. siz e topla sayfasını veri klasörüne çekin. sayfalara basit bi makroyla formülasyon yaparız, 3 hane olmayanları sileriz veya ayrı sayfaya yazarız. niye aktarım yapıyoruz ?

dengeceteris

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
15-06-2025
Hocam merhabalar: HEDEF dosyamdaki kod ile verileri çekip diğer sayfalara dağıtıyorum. Ama HEDEF Dosyamda dediğim gibi 25 e yakın analiz sayfası var buraya yüklemediğim. Amacım sadece sonuçları çekip dosyayı olabildiğince rahatlatmak. Satırlar sabit ama sütunlar değişebilir. Ama verileri çekmeyi öğrenirsem gerekli düzenlemeleri yapabilirim diye düşünüyorum. Ama dediğinde mantıklı VERİdosyasında düzenleme yapıp sadece sonuçları aktarmakta mantıklı.

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
yarına kadar çözen çıkmazsa yarın ilgilenirim hocam, ayarlarım sorun yok