Kapalı dosyadan hücre kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
Merhaba, isim.xlsx dosyasında isimler mevcut, yaş.xlsx dosyasında isimler ve yaşlar mevcut. Kişilerin yaşlarını yaş dosyasından isim dosyasına kopyalamak istiyorum fakat isim dosyasındaki isim sırası ile yaş dosyasındaki isim sırası farklı. İsim dosyası açık olacak yaş dosyası kapalı olacak şekilde isim dosyasına buton ekleyerek isimlerin karşılarına yaşlarını kopyalamak istiyorum. Ayrıca yaş dosyası yolu sabit değil seçimli olursa çok işime yarayacak.
Not: İsimler benzersiz olacak, tekrarlanmayacak.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Merhaba;

Ekli dosyayı açın, sayfa üzerindeki butona basın ve verilerin alınacağı kapalı durumdaki Yaş.xlsx dosyanızı seçin.

Not: Dosya 4. mesajda revize edilmiştir.
.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
23-02-2025
Haluk Bey merhaba ilginize çok teşekkür ederim, bir ricam daha olacak, en başta bahsetmeyi unuttuğum bir husus, eğer isim dosyasında olan bir isim, yaş dosyasında yok ise veri almayı durduruyor. İsim dosyasında var olan isim yaş dosyasında yok ise karşısın "veri yok " yazdırmamız mümkün mü ? Bir de yaş dosyasındaki yaş sütünü boş ise 0 yazabilir mi ? şimdiden teşekkürler.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Taleplerinize göre revize edilmiş dosyanız ektedir.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
23-02-2025
HalukBey emeğinize sağlık, gerçekten mükemmel çalıştı istediğim gibi oldu, çok teşekkür ederim.
Son bir ricam daha olacak yaş dosyası haricince bir dosya seçildiğinde ekteki hatayı vermekte. Hata mesajı yazdırmak mümkün mü ?

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Bahsettiğiniz diğer dosyayı görmeden bir yorum yapmak çok zor ancak;

Kodlar vermiş olduğunuz bilgilere göre hazırlandı. Sizin başka bir dosyadan veri almanız için, o diğer dosyasındaki tablo yapısının ve sayfa adının "yaş" dosyasındaki gibi olması gerekir.

.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
23-02-2025
Sanırım yanlış anlattım başka dosya seçmek değil, yanlışlıkla yaş dosyası haricide herhangi bir dosya seçildiğinde o hatayı alıyorum. Yaş dosyası haricinde herhangi bir dosya seçildiğinde hata mesajı yazdırabilirmiyiz. Fakat yaş dosyasının içeriği aynı olmakla birlikle adı farklı olabiliyor. Yaş2018 Yaş2019 gibi. Yazdığınız kodlarda yaş dosyasının adının bir önemi yok tablo yapısı önemli, yanlışlıkla seçilen dosyaların tablo yapıları farklı olduğundan resimdeki hatayı veriyor. Sanırım biraz karmaşık oldu. Anladığım kadarı ile yaş dosyasının adı sabit olsa hata mesajı yazdırabiliriz.

İlginiz için teşşekürler.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Verileri alacağınız dosya adı önemli değil, önemli olan tablo yapısı ve sayfa adı.

Sanırım size verdiğim dosya bu aşamada işinizi görecektir. Daha başka istekleriniz olursa, size ücretli olarak yardımcı olabilirim. Bunun için de, özel mesaj ile bana ulaşabilirsiniz.

.