Kapsamlı EĞER formülü

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Merhaba Arkadaşlar,

Hazırladığım dosyada çok önemli bir yardıma ihtiyacım var; A hücresinde yazan değerler B ve C de yazanlara göre farklı değerler alsın, Çok teşekkürler.
Dosyada ekte.

yani;

Eğer C1 sutununda elma, D1 sutununda ev yazıyorsa A1 sutununda Başarılı yazsın,yazmıyorsa A1 hüresini aynen bıraksın

Eğer C1 sutununda elma, D1 sutununda araba yazıyorsa A1 sutununda Yanlış yazsın,yazmıyorsa A1 hücresini aynen bıraksın

Eğer C1 sutununda portal, D1 sutununda süpürge yazıyorsa A1 sutununda Kararsız yazsın,yazmıyorsa A1 hüresini aynen bıraksın

Bunun gibi uzayıp gidecek olasıklıkları verebileceğim bir eğer formülüne ihtiyacım var. Ben hücreyi aşağı çektiğimde A sutunu C ve D de olacak verilere göre verdiğim değerleri almalı.

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,
Hazırladığım dosyada çok önemli bir yardıma ihtiyacım var; A hücresinde yazan değerler B ve C de yazanlara göre farklı değerler alsın, Çok teşekkürler.
Dosyada ekte.
yani;
Eğer C1 sutununda elma, D1 sutununda ev yazıyorsa A1 sutununda Başarılı yazsın,yazmıyorsa A1 hüresini aynen bıraksın
Eğer C1 sutununda elma, D1 sutununda araba yazıyorsa A1 sutununda Yanlış yazsın,yazmıyorsa A1 hücresini aynen bıraksın
Eğer C1 sutununda portal, D1 sutununda süpürge yazıyorsa A1 sutununda Kararsız yazsın,yazmıyorsa A1 hüresini aynen bıraksın
Bunun gibi uzayıp gidecek olasıklıkları verebileceğim bir eğer formülüne ihtiyacım var. Ben hücreyi aşağı çektiğimde A sutunu C ve D de olacak verilere göre verdiğim değerleri almalı.
MErhaba
Bahsettiğiniz koşulların hepsi A1 hücresinde mi olacak.
yoksa A2,A3... gidecekmi
Çünkü dosya ile buraya yazdığınız açıklamalar farklı hücrelerden bahsediyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Merhaba Black Lord,

Açıklama farklılığı için özür dilerim. İsteğim şu, Ben A1 hücresinin B1 VE C1 hücrelerindeki değerlere göre alması gereken değeri belirlemek istiyorum. Yani B1 elma-C1 armutsa A1 Doğru yazsın, B1 muz-C1 portakalsa A1 Yanlış yazsın. Ben A'nın förmülünü aşağıya doğru çektiğimde A2 hücresi de B2 ve C2 nin değerine göre karşılığını alsın.

Sanırım biraz karşık bir konu ama, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba
Bu tarz birşey işinizi görür mü?
A2 yazarak deneyebilirsiniz.
Kod:
=EĞER(VE(B2="elma";C2="ev");"Doğru";"Yanlış")

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
örnekte a1 hücresini incelerseniz excel 2007 de kullanıyorsanız olasılıkları oldukça çoğaltabilirsiniz

Ekli dosyalar

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Sayın Blacklord sizin formülünüz daha güzel olmuş

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Black Lord ve Mustafa,

İlginiz için çok teşekkür ederim. Her iki bilgide işime çok yarayacak. Desteğiniz için çok teşekkürler, mutlu akşamlar diliyorum.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Black Lord ve Mustafa,

İlginiz için çok teşekkür ederim. Her iki bilgide işime çok yarayacak. Desteğiniz için çok teşekkürler, mutlu akşamlar diliyorum.
Kolay gelsin
İyi Çalışmalar :hey:

Sn Mustafa1207 teşekür ederim

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Rica Ederim Sayın Blacklord. Sizede iyi çalışmalar