- Excel Vers. ve Dili
- excel 2003
Arkadaşlar ben alt alta yazılan kelimeleri karakter sayısına göre sıralamak istiyorum.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Sırala()
For i = 1 To [a65536].End(3).Row
Cells(i, "b") = Len(Cells(i, "a"))
Next i
Sat = [a65536].End(3).Row
Range(Cells(1, "a"), Cells(Sat, "b")).Sort Key1:=Range("B1")
Range(Cells(1, "b"), Cells(Sat, "b")).ClearContents
End Sub
teşekkürler süpersinSelamlar,
Metin uzunluklarını, b sütununa alıp işlemi gerçekleştiriyor ve tekrar b sütununu boşaltıyor. Bu nedenle b sütununda veri olmaması gerekli.Kod:Sub Sırala() For i = 1 To [a65536].End(3).Row Cells(i, "b") = Len(Cells(i, "a")) Next i Sat = [a65536].End(3).Row Range(Cells(1, "a"), Cells(Sat, "b")).Sort Key1:=Range("B1") Range(Cells(1, "b"), Cells(Sat, "b")).ClearContents End Sub
Ben formülle yapmaya çalışmıştım ama formülle yaparken uzunlukları aynı olan verilerde sorun çıkıyor, uzunlukları eşit olanlardan aynı değeri arka arkaya sıralıyor o yüzden vazgeçtim.formülle olanını yazablrmisiniz sayın hocalarım
Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz aynı uzunluktaki veri için farklı değer verdirebilirsiniz.Ben formülle yapmaya çalışmıştım ama formülle yaparken uzunlukları aynı olan verilerde sorun çıkıyor, uzunlukları eşit olanlardan aynı değeri arka arkaya sıralıyor o yüzden vazgeçtim.
Ali Bey teşekkür ederim çok güzel bir çalışma elinize sağlıkAşağıdaki linki inceleyebilirsiniz aynı uzunluktaki veri için farklı değer verdirebilirsiniz.
Sıralama Fonksiyonu Uygulamaları
.