Kargo takibi

mlcevik

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021tr 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-03-2025
Arkadaşlar merhaba . Excelde barkod numarasına tıklayarak ptt kargonun sayfasından sorgulama yapma şansımız var mı? Sadece aranan kargonun sayfasını açması yeterli.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Deneme sansım olmadan ...

Adımlar:
  1. Barkod Numarası İçin Bağlantı Oluşturma: PTT Kargo'nun web sitesinde sorgulama yapmak için belirli bir URL yapısı vardır. PTT Kargo'nun sorgulama sayfası şu şekilde çalışır:
  2. Excel Formülü ile Bağlantı Oluşturma: Excel hücresine, PTT Kargo sorgulama sayfasına yönlendiren bir bağlantı eklemek için şu formülü kullanabilirsiniz:
    excel
    Kodu kopyala
    =HYPERLINK("https://www.ptt.gov.tr/pttkargo/teslimat-sorgulama?barcode=" & A2, "Sorgula")
    Buradaki A2 hücresinde barkod numarasının bulunduğunu varsayıyoruz. Bu formülde, HYPERLINK fonksiyonu, URL'yi oluşturur ve "Sorgula" metnini tıklanabilir hale getirir.
  3. Adım Adım Uygulama:
    • A2 hücresine barkod numarasını yazın (örneğin 123456789).
    • B2 hücresine yukarıdaki formülü ekleyin.
    • B2 hücresinde artık "Sorgula" yazan tıklanabilir bir bağlantı olacak.
    • Tıklayarak PTT Kargo'nun sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.
Ekstra İpucu:
  • Eğer birçok barkod numarasını sorgulamak istiyorsanız, her bir barkod numarasını içeren hücre için bu formülü uygulayabilirsiniz. Bu, hızlı ve pratik bir şekilde sorgulama yapmanıza yardımcı olur.

mlcevik

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021tr 64 bit
26-03-2025
Deneme sansım olmadan ...

Adımlar:
  1. Barkod Numarası İçin Bağlantı Oluşturma: PTT Kargo'nun web sitesinde sorgulama yapmak için belirli bir URL yapısı vardır. PTT Kargo'nun sorgulama sayfası şu şekilde çalışır:
  2. Excel Formülü ile Bağlantı Oluşturma: Excel hücresine, PTT Kargo sorgulama sayfasına yönlendiren bir bağlantı eklemek için şu formülü kullanabilirsiniz:
    excel
    Kodu kopyala
    =HYPERLINK("https://www.ptt.gov.tr/pttkargo/teslimat-sorgulama?barcode=" & A2, "Sorgula")
    Buradaki A2 hücresinde barkod numarasının bulunduğunu varsayıyoruz. Bu formülde, HYPERLINK fonksiyonu, URL'yi oluşturur ve "Sorgula" metnini tıklanabilir hale getirir.
  3. Adım Adım Uygulama:
    • A2 hücresine barkod numarasını yazın (örneğin 123456789).
    • B2 hücresine yukarıdaki formülü ekleyin.
    • B2 hücresinde artık "Sorgula" yazan tıklanabilir bir bağlantı olacak.
    • Tıklayarak PTT Kargo'nun sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz.
Ekstra İpucu:
  • Eğer birçok barkod numarasını sorgulamak istiyorsanız, her bir barkod numarasını içeren hücre için bu formülü uygulayabilirsiniz. Bu, hızlı ve pratik bir şekilde sorgulama yapmanıza yardımcı olur.
Teşekkür ederim hocam . Belirtmiş olduğunuz ptt linki ile sorgulama yapılamıyor. Aradığınız sayfa kullanılamamaktadır diyor. https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ bu sayfada yapsa iyi olurdu.