Karmaşık hücre oluşturma sorunu

Excel Vers. ve Dili
libre office
....................................

Ekli dosyalar

• 10.3 KB Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
libre office
Çok net yazmadığımı fark ettim, tekrar yazdım:

Merhabalar,

Problemim çok karmaşık değil ama yazı ile anlatmaya çalışacağım için karmaşık gelebilir.

2 sayfadan oluşan bir excel dosyam var. 2. sayfadaki her bir sütundan rastgele bir hücre seçerek birleştirip 1. sayfadaki bir hücreye yazdırmak istiyorum. Oluşturulan hücreyi kenarından tutup çoğalttığımda rastgele oluşturmaya devam edecek.

Yukarıda saydıklarımı zaten excel'e yaptırabiliyorum. Ancak şöyle bir sorun var: 2. sayfadaki sütunlardan biri 1. sayfadaki bir içeriği almak zorunda. Burada sorunun çözümü kolay görünebilir ama bu sütunun yapısı biraz karışık. 1. sayfadaki içeriği bir şekilde 2. sayfaya aldırıp sonra tekrar 1. sayfada yazdırdığımda istediğim sonucu elde edemiyorum. Çünkü 2. sayfada hücreyi nasıl oluşturursam aynı şekilde 1. sayfada yer alıyor. Olması gereken ise 1. sayfadaki içeriğe göre değişmesi.

Netleştirmek için bir örnekle anlatmaya çalışacağım. 1. sayfadaki bir sütunda makale başlıkları var. 2. sayfada ise makale içerikleri. 2. sayfadaki her bir sütun makalenin bir bölümünü temsil ediyor. Bu sütunlardan biri 1. sayfadaki başlığı içermek zorunda.

sheet1:
A
ankara
antalya
istanbul

sheet2:
A
ahmet ankara da yaşıyor.
mehmet ankara da koşuyor.
ali ankara da zıplıyor.

B
çok güzel
çok hoş
çok falan filan

A sütununun içeriği formülle oluşturulmalı. İçindeki iller sheet1'deki A sütunundan gelmeli. Burada CONCATENATE kullanmayı denedim. =CONCATENATE("ahmet";Sheet1!A1;"da yaşıyor") gibi. Ancak
oluşturmak istediğim sheet1'deki B sütunu hücreleri şuna benzer şekilde oluşmalı:

sheet1
B
ahmet ankara da yaşıyor. çok hoş
mehmet antalya da koşuyor. çok falan filan
ali istanbul da zıplıyor. çok güzel

Yani B sütununda formül bi hücreye yazıldığında solundaki ili almalı, geri kalan kısım rastgele olmalı. Ama "ahmet" ile "da yaşıyor" kısımları rastgele olamaz. "ahmet" ile başlıyorsa "da yaşıyor"la devam etmek zorunda. "ali" ile başlıyorsa "da zıplıyor"la devam etmeli. Sonraki kısımlar rastgele olmalı.

Bende ise şöyle bir sonuç oluşuyor:

sheet1
B
ahmet ankara da yaşıyor. çok hoş
mehmet ankara da koşuyor. çok falan filan
ali ankara da zıplıyor. çok güzel

Problem nerededir, ne yapmak gerekiyor bulamadım. Problemimi anlatabildim mi onu da bilemedim. Örnek bir excel oluşturdum. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.speedyshare.com/files/28865936/1.xlsx