• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karmaşık sıra no sorusu hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan balanar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

balanar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba, Ekte eklediğim tabloda yapmak istediğim şu şekilde;

Sicil numaralarına göre 1'den sıralama yapması gerekiyor. Fakat bazı sıra nolar girilmiş şekilde. Girilen sıra noları atlayıp numaralandırma yapması gerekiyor. Tabiki bu tablo bir örnek bu aşağıya doğru 1000 satır oldugunu düşünün..

Aynı sicil numaraları kendi aralarında bir sıra no dizilimine girmesi gerekiyor. Bazı sıra nolar girilmiş olduğu içinde onu algılayıp boş olan alanları en küçükten başlayarak doldurması gerekiyor.

Peki örnek tablonun son hali nasıl olacak? Aşağıdaki resimdeki gibi
226454

Ekli dosyalar

D2 hücresine uygulayıp alta doğru sürükleyiniz.

DİZİ formüldür.

C++:
=EĞER(C2="";KÜÇÜK(EĞER(ÇOKEĞERSAY($B$2:$B$1000;B2;$C$2:$C$1000;SATIR(DOLAYLI("A1:A"&EĞERSAY($B$2:$B$1000;B2))))=0;SATIR(DOLAYLI("A1:A"&EĞERSAY($B$2:$B$1000;B2))));ÇOKEĞERSAY($B$2:B2;B2;$C$2:C2;""));C2)

YUKARDAN AŞAĞI SIRALANMIŞ OLAN BU DENKLEMDE AYNI SAYILARIN TOPLAMINI SAYARAK NUMARALANDIRMIŞTIR KARIŞIK İKEN AYNI SIRALAMAYI YAPMASINI İSTİYORUM SİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Ekli dosyalar

D2 hücresine uygulayıp alta doğru sürükleyiniz.

DİZİ formüldür.

C++:
=EĞER(C2="";KÜÇÜK(EĞER(ÇOKEĞERSAY($B$2:$B$1000;B2;$C$2:$C$1000;SATIR(DOLAYLI("A1:A"&EĞERSAY($B$2:$B$1000;B2))))=0;SATIR(DOLAYLI("A1:A"&EĞERSAY($B$2:$B$1000;B2))));ÇOKEĞERSAY($B$2:B2;B2;$C$2:C2;""));C2)

Korhan bey, teşekkür ediyorum

YUKARDAN AŞAĞI SIRALANMIŞ OLAN BU DENKLEMDE AYNI SAYILARIN TOPLAMINI SAYARAK NUMARALANDIRMIŞTIR KARIŞIK İKEN AYNI SIRALAMAYI YAPMASINI İSTİYORUM SİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Mesajınızın tamamını büyük harfle yazmayınız.

@badem18,

@Ömer bey aşağıdaki linkte sorunuzu yanıtlamıştı. Lütfen takip ediniz.

Geri