karşılaştırma yapma ve doğru yanlış

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşlar bende iki tane liste var söz konusu listeleri ekte gönderdim. yapmak istediğim yüklenilen kdv listesinde fatura tarihi ile nosunu birleştirdiğim sutundaki değeri ind.kdv listesinde aratmak ve listede varsa doğru yoksa yanlış sonucunu vermesini sağlamak yapabilirmiyim

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
arkadaşlar bende iki tane liste var söz konusu listeleri ekte gönderdim. yapmak istediğim yüklenilen kdv listesinde fatura tarihi ile nosunu birleştirdiğim sutundaki değeri ind.kdv listesinde aratmak ve listede varsa doğru yoksa yanlış sonucunu vermesini sağlamak yapabilirmiyim
.

D2 hücresine;

Kod:
=IF(ISERROR(VLOOKUP(TEXT(A2;"gg.aa.yyyy")&B2;ind.kdv!$C$3:$D$3930;2;0));"YOK";"VAR")

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(METNEÇEVİR(A2;"gg.aa.yyyy")&B2;ind.kdv!$C$3:$D$3930;2;0));"YOK";"VAR")
veya;

Kod:
=IF(ISERROR(VLOOKUP(C2;ind.kdv!$C$3:$D$3930;2;0));"YOK";"VAR")

=EĞER(ISERROR(EHATALIYSA(C2;ind.kdv!$C$3:$D$3930;2;0));"YOK";"VAR")
yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
arkadaşım bu formül işe yaramıyor hatalı sonuç verdi nerde hata yaptım anlamadım yük. kdv listesinde tarih ve fatura nosunu birleştirdiğim sutunu ind kdv sayfasında fatura tarih ve nosunu birleştirdiğim yerle karşılaştırma yapmayacakmıyız

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
var yok

arkadaşlar bende iki tane liste var söz konusu listeleri ekte gönderdim. yapmak istediğim yüklenilen kdv listesinde fatura tarihi ile nosunu birleştirdiğim c sutundaki değeri ind.kdv listesinde aratmak ve listede fatura nosu ile tarihini birleştirdiğim c sutunu ile karşılaştırıp o listede varsa var yada yok sonucunu almak istiyorum. Bu arada listeler düzenli değil karışık Nasıl yapabilirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
=SAYIDIR(DÜŞEYARA(yük.kdv!C2;ind.kdv!C3:D3930;2,FALSE)) Bu sekilde true, false olarak sonuc alabilirsiniz..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu işinizi görür mü?
D2 hücresine yazarak sütun boyunca kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(DÜŞEYARA(C2;ind.kdv!$C$3:$D$4000;1;0)=yük.kdv!C2;"var")

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
arkadaşım bu formül işe yaramıyor hatalı sonuç verdi nerde hata yaptım anlamadım yük. kdv listesinde tarih ve fatura nosunu birleştirdiğim sutunu ind kdv sayfasında fatura tarih ve nosunu birleştirdiğim yerle karşılaştırma yapmayacakmıyız
.

Arkadaşım, ( Ben bu kahvehane ağzı ile hitap etmekten hoşlanmıyorum ama mecbur kaldım.) ben iki formül verdim size uygulayamıyorsanız, ben ne yapayım?

Dosyanız ekte.

Neresi hata veriyormuş?
.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Bu konuyu boyle bir cevabin gelicegini umarak takip ediyordum ;) c sutununun kullanimin gerekmedigini formulde gostermeniz ayrica guzel.. Bu tur konularda istenilenin disina cikmak genelde akla gelmiyor..

bjk55

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE - MİCROSOFT OFFİCE PROFESSİONAL PLUS 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-03-2036
Mrb bende sadece a ve b sütünundaki rakamları karşılaştırmak istiyorum rakamlar aynı ise "doğru" hatalı ise "yanlış" yazılmasını istiyorum nasıl yapabilirim?