Karşılaştırma Yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Merhabalar, iki farklı excel dosyam var ikisinde 30 sayfa ve her bir sayfada binlerce satır var. Ve bu dosyaların sadece bazı satırları birbirinden farklı. Ben bu iki dosyanın arasındaki, benim kontrolumdeki kolon numaralarına gore, farklılıkları bulmak ve yeni bir kitaba yazdırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İki dosyanızında küçük bir örneğini eklermisiniz. Ayrıca farklılıkları hangi formatta görmek istediğinizi izah eden örnek dosyanızıda eklerseniz çözüm sunmak isteyen arkadaşlarımıza kolaylık sağlamış olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Teşekkurler Korhan Bey,

3 adet farklı excel dosyası var ekte. Dosya1 - Dosya2 - Farklılıklar.

Birinci ve ikinci dosya kontrol yapılacak dosya. Bunlar birer ornek dosya. Dosya bir ve Dosya ikide aynı isimli yaklasık 30 sheet oldugunu ve bu sheetlerin her birinde yaklasık 15000 kalem içerik bulunduğunu dusunelim. Yapmak istedigim şu. Bu iki dosya arasındaki farklılıkları, tek tek tum kolonlara bakarak, farklılıklar dosyasına sıra ile yazdırmak istiyorum. Olabilir mi?

Ekli dosyalar

Kemal Demir

Özel Üye
İyi geceler tursay,

1.)hangi dosya hangi dosyada aratıcak

eğer dosyalarınız belli ise;

Dosyalarınızın D kolonua ( A & B & C ) kolonuna birleştiriniz.Tek bir satırda aratılması kolay olur.
Daha sonra ama kod ile ama fonksiyon ile Vlookup (düşey ara ) fonksiyonunu kullanınız.Bulunamayan verileri tespit ederek verileri bulabilirsiniz.

Sonrasında bunları birbirinden ayırarak işlemi yapmak daha kolay olur.

bunu kod ile başlamanız işinizi kolaylastırmadan ziyade zorlastırır.Makinanızın işlemcisi bu uzunluktaki verileri zannımca kaldırmaz.(dongu suresı cok fazla tutar ve memory den yemeye başlar)

düşey arama ile tespit edeceğiniz veriler sayesinde istenilen verilere daha sağlıklı ulaşabilirsiniz.

umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
teşekkurler deneyecegim..