KARŞILAŞTIRMA

Katılım
1 Nisan 2005
Mesajlar
10
KARÞILAÞTIRMA

iki sütundaki sayilari karşılaştırıp başka bir sütuna ekleyen excel çalışması istiyorum. :?
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Hoşgeldiniz.
:? Sorunuzu biraz açmanız gerekiyor. İki sütunun rengini, boyunu, karakterini, tipini neyini karşılaştıracak ve hangi sütunu hangi sütuna hangi şarta uygun olarak ekleyecek. eklemektan kasıt toplamak mı vs vs.. :D :?
 
Katılım
1 Nisan 2005
Mesajlar
10
KARÞILAÞTIRMA

İki sütundaki sayıları karşılaştırıp aynı olan sayıları başka bir sütuna ekleyen excel çalışması.

Ã?rnek:


A1 Sütunu | B1 Sütunu | C1 Sütunu
11111111 | 25345563 | 11111111
23457544 | 11111111 | 21212121
67853212 | 95634525 |
21212121 | 26645423 |
45671245 | 21212121 |

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi A1 ve B1 sütununda bulunan 11111111 ve 21212121 sayılarını üçüncü bir sütun olan C1'de gösterdi.

en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum.

Teşekkürler...
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
ym54' Alıntı:
iki sütundaki sayilari karşılaştırıp başka bir sütuna ekleyen excel çalışması istiyorum. :?
ym54' Alıntı:
en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum.

Teşekkürler...
:shock: :eek:
sitemize hoş gelmekle birlikte sinirli geldiniz anlaşılan :?
ekli dosyayı inceleyiniz
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
furkan' Alıntı:
bu arkadaş buradaki kişileri kendi çalışanı mı zannediyor?
1 nisan da kayıt olmuş :arkadas: (1 nisan şakası) :lol:
 
Katılım
1 Nisan 2005
Mesajlar
10
KARÞILAÞTIRMA

ben bu programı Allah(cc) rızası için istiyorum.
isteyen yapar, isteyen yapmaz.

hem bu site yardımlaşma amaçlı bir site değil mi?

siz bugün benim istediğim bir programı yaparsınız. yarın öbür günde ben eğer bilgim varsa sizin istediğiniz bir programı yaparım.

saygılarımla.... :D
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
Re: KARÞILAÞTIRMA

ym54' Alıntı:
ben bu programı Allah(cc) rızası için istiyorum.
isteyen yapar, isteyen yapmaz.

hem bu site yardımlaşma amaçlı bir site değil mi?

siz bugün benim istediğim bir programı yaparsınız. yarın öbür günde ben eğer bilgim varsa sizin istediğiniz bir programı yaparım.

saygılarımla.... :D
syn ym 54..
bizde yaptığımız yardımları Allah(cc) rızası için yapıyoruz. sitemizin içine bir bakın başka örnek bulacak mısınız? izninizle bu sitenin bazı kuralları var ve onlara uyulmak zorunda.
her zaman yardıma hazırız ve her soruna destek olmaa çalışıyoruz (bilgimiz dahilinde)
ama üslubunuzun site içinde yanlış anlaşılmalara sebep olmaması için sizde azami ölçüde çaba gösterin lütfen.. :D
syn mod. arkadaşlar haddim olmayarak kendimi tutamadım kusura bakmayın :(
saygılarımla :arkadas:
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,030
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekteki örneği inceleyiniz.
 
Katılım
8 Temmuz 2004
Mesajlar
254
Excel Vers. ve Dili
office 2007-mssql 2008 R2
selam,

düşeyara versiyonu. Sn. Birol Mumcu içtenlikle söylediklerinize bende katılıyorum.

kolay gelsin.
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

En kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum
Teşekkürler.

Neresi sinirli ve emir niteliği taşıyor. Buna benzer hergün 10 mesaj var.

Kimse kimsenin hevesini lütfen kırmasın arkadaşlar.

Saygılarımla
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,030
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Değerli arkadaşlar

Bu başlığın gereksiz tartışmalara yol açması ihtimaline karşı müdahele etme gereği duydum. Eğer üyelerimizin kurdukları cümle yapısından dolayı alınganlık gösterip, bunu mesele yapsaydık,şu anki ortamı oluşturmamız mümkün olmazdı. Eğer iyi niyetli olmayan veya aşağılayıcı ifadeler içeren mesajlar söz konusu olursa buna zaten en hızlı şekilde gerekli müdahele yapılacaktır. Buradan hareketle bu tip polemiklere girmemenizi özellikle rica ediyorum. Gereksiz yere konuyu uzatmayalım lütfen.
 
Katılım
1 Nisan 2005
Mesajlar
10
özür

eğer bir arkadaşımızı kırdıysam veya siteye zarar vermişsem özür diliyorum.
 
Katılım
28 Şubat 2005
Mesajlar
707
Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
Re: özür

ym54' Alıntı:
eğer bir arkadaşımızı kırdıysam veya siteye zarar vermişsem özür diliyorum.
istemeyerekte olsa bende hata yaptım. kusura bamayın arkadaşlar :(
ben unuttum bile :D :D :arkadas:
 
Katılım
1 Nisan 2005
Mesajlar
10
LEVENTM'e teşekür ediyorum.

Ayrıca bana yardımcı oldukları için diğer arkadaşlarada teşekkür ediyorum.

:D :D :D
 
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42
ym54' Alıntı:
LEVENTM'e teşekür ediyorum.

Ayrıca bana yardımcı oldukları için diğer arkadaşlarada teşekkür ediyorum.

:D :D :D
Sayın Leventm,
aynısınılistele makrosuna listele tuşuna her basılışta c sütünundaki değerleri silip yeni değerleri yazdırabilirmiyiz.
Ahmet Tunalı
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,030
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kodu aşağıdaki gibi değiştirerek deneyin.
[vb:1:f246013f2c]Sub listele()
[c2:c65536].ClearContents
For a = 2 To WorksheetFunction.CountA([a2:a65536]) + 1
b = WorksheetFunction.CountIf([b2:b65536], Cells(a, 1))
If b > 0 Then
c = c + 1
Cells(c + 1, 3) = Cells(a, 1).Value
End If
Next a
End Sub[/vb:1:f246013f2c]
 
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42
leventm' Alıntı:
Kodu aşağıdaki gibi değiştirerek deneyin.
[vb:1:f5f2646646]Sub listele()
[c2:c65536].ClearContents
For a = 2 To WorksheetFunction.CountA([a2:a65536]) + 1
b = WorksheetFunction.CountIf([b2:b65536], Cells(a, 1))
If b > 0 Then
c = c + 1
Cells(c + 1, 3) = Cells(a, 1).Value
End If
Next a
End Sub[/vb:1:f5f2646646]
Sayın Leventm,
Teşkürler
 
Üst