karşılastırma.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
MErhaba Ögrencilerin yeni ek kod uygulaması gereği sisteme işlenmiş ögrenci kodları ile olması gerekenleri karsılastırmak istiyorum. Lisede yaklasık 800 ögrenci olduğu icin manuel yapmamız cok güç durumda.
A isim Bögrenci ekkodlu isim c sistem isim d sistem ekkodlu isim
yani a ve b dekilerin c ve d de dogru karsılıklı girilip girilmediğini kontrol etmek istiyoruz. Yanlıslıkla satır kayması yaptım örnek vermiş olduğum dosyada onu bana bulması ve olması gerekeni koyması yada bulamıyorsa da boş yada bir uyarı koymasını istiyoruz. Vlookupla beceremedik bunu bir türlü.Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.
tesekkürler simdiden ellerinize sağlıki

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhabalar,
evet bu sekilde olucak yanlıs olanları isaretliyecek bu sekilde ki gibi. Siz mavi yapmısınız ben o mavilerin karsılıklarının yanlıs girildiğini görmem gerekiyor bu sekilde a ve b ye göre c ve d yi karsılastırıcak. Bunu nasıl calıstırabilirim sizin yapmıs olduğunuz calısmada makro gözükmüyor farklı birseyle mi yaptınız?

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Biçim>Koşullu Biçimlendirme uyguladım.Yanlış girildiği anda hücre rengi maviye dönüşecektir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Ellerinize sağlık yanlıs benim bunu tabloma adapte edebilmem icin bir yardıma daha ihtiyacım olucak hocam. Örnek olarak bicimlendirme yapmıs olduğunuz hücre hangisi nasıl yapıldıgını görmeye ihtiyacım bulunmakta iclerine girdiğimde bicimlendirme bos duruyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Simdi buldum.. Tsk ederim. Peki liste karısık gelirse sistemden o zaman sort edip mi yapmamı önerirsiniz ?