Karşılığını bulup yazdırma

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional Plus 2010 türkçe
arkadaşlar aranıza yeni katıldım forumdaki bazı sorulara ve cevaplara baktım yardımlar süper olmuş ellerinize sağlık

Benim sorum şu olacak ; bir excel sayfasında bir hücreye rakam girdiğimde yanındaki satıra diğer bir excel sayfasındaki o rakamın karşısındaki yazıyı yazsın...

ekte iki excel sayfası mevcut YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

Ekli dosyalar

• 11.8 KB Görüntüleme: 7
  • 9.5 KB Görüntüleme: 4
Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
A isimli çalışma sayfasının giden malzeme sütünundaki hücreye alttaki formatta formül yapıştıracaksınız. Formülde B yazan yere ilgili çalışma kitabının adınıi Sayfa1 yazan yerede ilgili sayfanın adını yazacaksınız.

=DÜŞEYARA(F2;[B.xlsx]Sayfa1!$D:$F;3;0)

Excel Vers. ve Dili
kardeş çok teşekkür ederim fakat benim dosyalarıma bir türlü uygulayamadım. aşağıda benim iki adet excell dosyasını olduğu gibi ekliyorum buradan bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tamam tamam yaptım ÇOOOOKKKK TEŞEKKÜR EDERİMMMM

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
:) Bu şekilde yazarsanız olmayan başvurularda #YOK yazmaz, Rica ederim.
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(F2;[Kod_Listeleri.xlsx]Parça_Kodu!$D:$F;3;0));" ";(DÜŞEYARA(F2;[Kod_Listeleri.xlsx]Parça_Kodu!$D:$F;3;0)))

Excel Vers. ve Dili
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(F2;[Kod_Listeleri.xlsx]Parça_Kodu!$D:$F;3;0));" ";(DÜŞEYARA(F2;[Kod_Listeleri.xlsx]Parça_Kodu!$D:$F;3;0)))

BURADAKİ D Yİ C SÜTUNUNDAN ÇEKEBİLİRMİYİZ PEKİ BEN CE OLARAK DEĞİŞTİRDİĞİMDE FİRMA İSMİNİ ALIYOR...

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
ordaki kod d ile f sütünundan 3. hücreyi alıyor d'yi c yaparsanız 3 üde 4 yapmanız lazm