Karşılığını toplayarak yazma

Excel Vers. ve Dili
Türkce
https://www.dosya.tc/server33/xd0yci/427.xls.html linkteki tabloda ölçü tutanağı sayfasında örnek çap 21 boy 2 ise ebat listesindeki çap 21'e 2 boy kısmına 1 yazacak yani tabloda kaçtane varsa ekleyerek gidecek çap 21 boy 2 den kaçtane olursa o kısma yazacak boy 40 çap 4 ise o kısma yazacak tabloda örnek olarak yaptım birer tane zaten araları formüllü onları oralara bişe yapılmayacak sadece çap sayısı 22 -23 ....50 ye kadar olandan diğer tabloda kaçtane yazılırsa ebat listesi sayfasındaki karşılığına toplayarak yazacak ölçü tutanağındaki bütün sayfalar dahil edilerek bir zahmet yardımcı olursanız

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Türkce
https://www.dosya.tc/server33/xd0yci/427.xls.html linkteki tabloda ölçü tutanağı sayfasında örnek çap 21 boy 2 ise ebat listesindeki çap 21'e 2 boy kısmına 1 yazacak yani tabloda kaçtane varsa ekleyerek gidecek çap 21 boy 2 den kaçtane olursa o kısma yazacak boy 40 çap 4 ise o kısma yazacak tabloda örnek olarak yaptım birer tane zaten araları formüllü onları oralara bişe yapılmayacak sadece çap sayısı 22 -23 ....50 ye kadar olandan diğer tabloda kaçtane yazılırsa ebat listesi sayfasındaki karşılığına toplayarak yazacak ölçü tutanağındaki bütün sayfalar dahil edilerek bir zahmet yardımcı olursanız
biraz daha açık yazayım örnek vereyim ölçü tutanak sayfasında kaçtane çap 40 boy 4 var ise benim işlediğim gibi toplayarak gidecek yani 40 ve 4 boy yazan yere kaç adet 40 varsa oraya işleyecek diğerleride aynı olacak çap boy adet olarak devam

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Dosyanız çok karışık.
Ne nerede aranacak belli değil, ulaşılacak sonuç belli değil.....

Excel Vers. ve Dili
Türkce
Dosyanız çok karışık.
Ne nerede aranacak belli değil, ulaşılacak sonuç belli değil.....

https://dosyam.org/1MnG/tablo.xls

şimdi bi baksan abim tek sayfa yaptım ben çoğaltırım olmazsa sonra tekrar anlatayım ölçü tutanak sayfasında mesala 10 adet 40 çap 2,5 boy var 40 ın karşılığı 2,5 boy adet yazan yere 10 yazacak bir tane daha eklersem diğer sütunlara 11 olacak diğer çap boy yazan yerlerde öyle olacak bi bakıversen abim diğer formüllü hücrelere dokunmanıza gerek yok zaten

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
TOMRUK - MADEN DİREK - KAĞITLIK ODUN
Bunların ayrımı yapılacak mı?

Son dosyanıza göre çap/boy için örnek verir misiniz?

çap 23
boy 3
sonuç?

Excel Vers. ve Dili
Türkce
MADEN DİREK başlığında 40 çap 1 boy olma olasılığı var mı?
az önce arkadaşta söyledi tesadüf 1 olmasada olur diyor tabloda ama maden direkle filan ilgisi yok benim demek istediğim sade o sayfada kaçtane 18 çap tan 55 çapa kadar varsa yazsın anlamında en son gönderdiğim tablodaki gibi .direk tomruk filan önemli değil

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,
B7 hücresine yazın ve aşağı çekin.
Kod:
+ÇOKEĞERSAY('Ölçü Tutanağı'!$D$7:$V$36;A7;'Ölçü Tutanağı'!$E$7:$W$36;$B$5)

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
İyi çalışmalar.