karşılıklı eşitleme

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr - excel2007 tr
Merhaba Arkadaşlar;

Arkadaşlar ekli listede Stok listesi raporu bulunmaktadır. Raporda şöyle bir şey var raporun sol tarafı 2010 stoku, sağ tarafı 2011 stoku ancak örnek verecek olursak 12 nolu sütunun B hücresinde ( MAZOT FILTRESİ VOLVO) diye bir parça var bu 2010 yılının parçası normalde bunun karşılığı yine 12 nolu sütunun H hücresinde olması gerekirken 13 nolu sütunun H hücresinde araya başka bir parça girmiş. Normalde araya giren o parçanın da listede olmaması lazım. Velhasıl ekli listede de renkli olarak işaretledim. Kırmızı renk kırmızıyı karşılayacak şekilde düzenlememiz lazım. Aradaki fazlalıklarında silinmesi lazım. Çok mu şey istedim bilmiyorum ama yapmam lazım. Bu işi nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden ellerinize sağlık.

Saygılarımla
Metin ÇEŞMECİ

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eğere istediğiniz;
STOK MİK sayfasında A sütunundaki kodları baz alarak A : E aralığına karşılık G sütununda stok kodu eşitlemesi ve G : K aralığındaki değerleri karşılaştırmaksa denem sayfasını inceleyin.
Not 1- G : K aralığında boş satırlarda ilgili stok kodu bulunamadı demektir.
2- deneme sayfasını formüllerden arındırmak isterseniz tüm sayfayı seçip kopyalayın ve aynı yere düzen>özel yapıştır değerler seçimi ile yapıştırın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr - excel2007 tr
Sayın;

muygun ellerinize sağlık çok güzel olmuş tam istediğim gibi. Süpersiniz Tekrardan çok teşekkür ederim.