Kasa takip formül düzenlemesi.

Excel Vers. ve Dili
ÜRÜN: Microsoft Office Professional Edition 2003

DİL: TÜRKÇE
Ekteki gibi bir şablon hazırladım ama formül bilgim olmadığı için gerekli düzenlemeleri yapamıyorum. Bu şablonun amacı her satır bir iş gününü temsil etmek üzere, her satırın en sonunda bulunan GÜN SONU sütununun ilgili hücresine, KASA TOPLAMI ve BANKA HESABI TOPLAMI toplamlarının netini yazabilmek. İhtiyacım duyduğum fonksiyonlar şunlar ;

3 kalem girdi var, bunlar CİHAZ - AKSESUAR - VODAFONE ÜRÜNLERİ .Buna karşılık 2 tür çıktı var. BANKA KOMİSYON VE KESİNTİLERİ - MASRAFLAR. Formüller şuna göre düzenlenmeli ;

-İçinde olunmayan günle ilgili hücrelerde herhangi bir değer olmamalı. Örneğin ben bir formül yazıyorum hücreyi sağ alt köşesinden çektiğimde, henüz gelmemiş günlerin hücrelerinde 0,00 yazıyor. Bir de deneme amaçlı bazı rakamlar girince ortalık toz duman. :)

-İki tane DEVREDEN sütunu var. Biri işletmenin BANKA HESABI için diğeride nakit KASA için. Bu iki DEVREDEN birbirinden bağımsız olarak bir sonraki günü ilgilendiren hücreye otomatik devir yapabilmeli.
BANKA HESABI DEVREDENİ, bu da şablonda I4-I5-I6-I7 ... hücrelerine denk geliyor.
NAKİT KASA DEVREDENİ, bu da şablonda B4-B5-B6 ... hücrelerine denk geliyor.

Mesele basit aslında ama işte bilmeyince olmuyo. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili

dosyayı eklerken baya bi kastı makina, o arada neler oldu bilmiyorum ama konu yanlış yerde açıldı. :(

Excel Vers. ve Dili

arkadaşlar bi yardımcı olsanız.

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-10-2029
Merhabalar
"İçinde olunmayan günle ilgili hücrelerde herhangi bir değer olmamalı." derken tarih sütunu boş ise yanındaki sütunlar mı boş olacak? Ben böyle anladım, açıklayabilir misiniz?
Ayrıca DEVREDEN sütunları otomatik olarak zaten devir işlemini yapıyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili

Merhabalar
"İçinde olunmayan günle ilgili hücrelerde herhangi bir değer olmamalı." derken tarih sütunu boş ise yanındaki sütunlar mı boş olacak? Ben böyle anladım, açıklayabilir misiniz?
Ayrıca DEVREDEN sütunları otomatik olarak zaten devir işlemini yapıyor.
Merhaba ;
bakın, tarihleri yıl soruna kadar sıraladım. Tarihler o şekilde kalabilir, bunda bi sıkıntı yok. Sorun şu ki ; formülü bir sütun boyunca uyguladığımda, DEVREDEN ya da KASA TOPLAM sutünlarında mesela, son tutar bütün sütun boyunca aşağı doğru sıralanıyor. Misal 20.01.2010 KASA DEVREDENİ 300,00 TL ise 21.01.2010-22.02.2010-23-24-25-26 ... da hep 300,00-300,00 şeklinde sıralanıyor. buda görüntü kalabalığına neden oluyor. Dolıysıyla formül o sütun boyunca geçerli olmalı ama üzerine herhangi bir değer girilmeden yani o gün işlem yapılmadan görünmemeli.

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-10-2029
Merhabalar
Ekli örneği incelermisiniz. C sütununa veri girdikçe diğer kolonlardaki veriler görünür hale gelecektir.

Ekli dosyalar