Kaydedilmiş dosyanın eski haline getirilmesi

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
Merhaba arkadaşlar,

elimde bir excel dosyası vardı ve bu dosyanın içersinden yanlışlıkla bir kaç satırlık veri sildim. ancak bunu yanlışlıkla yaptığım için geri yüklemeyle felan getiremedim.bilgisayarımda windows xp kurulu. bunu xp de nasıl geri getirebiliriz. yani benim o satırları silmeden önceki haline getirmem lazım. ama dosyayı kaydettiğim için bir yol bulamadım programlardan da comodo ve get data recovery ile denedim gelmedi. acil yardım lazım...

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Belgende otomatik kurtarma etkin idiyse belgenin bulunduğu klasörde (03EE3000) gibi garip isimli dosyalar bulunması gerekir. O dosyayı Excel ile açarsan "Enson otomatik kurtama kaydından itibaren" bir şey olmadığını göreceksin. Açmadan önce virüsten kurtulsan iyi olur.

Yoksa, bildiğim başka bir yol yok. Ancak geçmiş olsun diyebilirim...

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Bir de isterseniz Çalıştır'a %temp% yazıp temp dosyasına bir bakın...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bir olası çare ; sistem geri yükleme ile daha önceki bir zamana geri dönmek. Eğer sistem yedekleme açıksa ve bir iki gün öncesinin kaydı varsa olasılıkla geri getirir. Ancak bu da yedekleme'den bugüne kadar olan bazı ( mail gibi ) başka verilerde kaybı da getirebilir. Kaybı göze alınmayacak verileri ayrı bir sürücüye ya da flash'a ya da cd'ye yedek alarak bunu yapmak en doğrusu.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Bence Sistem Geri Yükleme Excel'deki hücreyi eski haline getiremez, sistemi geri yükler. Eğer onu da yapabilseydiler, ya da isteseydiler, diğer Excel dosyalarının ya da herhangi bir programın da geri yüklenecek tarihteki ayarlarına geri döndürmüş olacaklardı ki bu çok riskli bir durum. Bir dosya için bilgisayardaki bütün dosyalardaki verileri, geri yüklenecek tarihteki durumuna geri almak bir çok veri kaybına yol açabilir...

Excel Vers. ve Dili
Excell 2010
arkadaşlar teşekkür ederim ama bir türlü gelmedi. artık ne yapacağıma karar veremedim... yardımlarınıza da minnettarım. emeğinize sağlık..