• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet Butonunun Seçilen Markaya Göre Kayıt Etmesi

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba,

Satış datası oluşturmak için bir excel hazırlamaya çalışıyorum. 3 tane sayfam var.

1. Sayfa Adı "EKLE" burada yer alan formda marka - model - tarih - imei bilgilerini giriyorum. ( marka - model DB sayfasından otomatik çekiliyor. Tarih otomatik ekleniyor. IMEI manuel giriliyor. )

Örnek EKLE Sayfası

2. Sayfa Adı "LİSTE" burada marka marka ayrılmış listeler mevcut. Örneğin üst başlık Samsung, alt başlıkları ise model - tarih - imei - fatura no. 1. Sayfada yer alan formda bilgileri kaydedeceğim KAYDET butonu var. Bu butona basınca LİSTE sayfasında kayıt yapabiliyorum ancak; Tüm kayıtları aynı satır altına işliyor. Ben Markayı seçtiğimde o markanın altındaki ilk boş satıra yan yana kaydetmesini istiyorum bilgileri.

Bu sayfanın örnek şablonu şu şekilde;

Örnek LİSTE Sayfası

3. Sayfa Adı "DB" burada satır başlarında marka adı ve altlarında modellerin isimlerini yazıyorum. EKLE sayfasında yer alan tabloda marka model bilgilerini buradan çekiyorum. ( Bu sayfada yapılacak işlem yok. )

EKLE sayfasında yer alan kaydet butonu için nasıl bir çalışma yapmam gerekir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Geri