kaydetmeyi farklı yapmak

Excel Vers. ve Dili
aaaaa
arkadaşlar benim formüllerle hazırlamış oldugum bir sipariş tablom var.
bunun kaydetme işlemini kaydete basınca. masa üstünde müşteriler adlı klasöre müşteri ismiyle bir klasör açıp mevcut gün ve saatte kaydetmesini istiyorum. yardımcı olabilecek arkadaslar msnden ulasabılırlerse sevinirim.
emreyalcinkaya1903@hotmail.com

İ

İhsan Tank

Misafir
arkadaşlar benim formüllerle hazırlamış oldugum bir sipariş tablom var.
bunun kaydetme işlemini kaydete basınca. masa üstünde müşteriler adlı klasöre müşteri ismiyle bir klasör açıp mevcut gün ve saatte kaydetmesini istiyorum. yardımcı olabilecek arkadaslar msnden ulasabılırlerse sevinirim.
emreyalcinkaya1903@hotmail.com
merhaba
öncelikle hamitcan uzmandan özür dileyerek bir örnek dosya ile sorunuza cevap vereyim.
diğer konu ise mail adresinize değilde sitede sorunuzun çözümünü isterseniz diğer arkadaşlarda bundan yararlanırlar
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sFileName As String
sFileName = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh.mm") + ".xls"
ActiveWorkbook.SaveAs sFileName
MsgBox "excel.web.tr ailesine teşekkürler"
End Sub

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
hamitcan uzmandan özür dileyerek bir örnek dosya ile sorunuza cevap vereyim.
Bir konu hakkında bilgiye sahipseniz konu yanıtlanmış olsa da cevap verebilirsiniz. Bu şekilde farklı çözümlere ulaşmak mümkün olacaktır. Ayrıca sonradan farkettim verdiğim çözüm, sadece belli bir sayfanın yedeklenmesi ile ilgili, bu yüzden sizin çözümünüz daha uygun.

Excel Vers. ve Dili
aaaaa
merhaba
öncelikle hamitcan uzmandan özür dileyerek bir örnek dosya ile sorunuza cevap vereyim.
diğer konu ise mail adresinize değilde sitede sorunuzun çözümünü isterseniz diğer arkadaşlarda bundan yararlanırlar
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sFileName As String
sFileName = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh.mm") + ".xls"
ActiveWorkbook.SaveAs sFileName
MsgBox "excel.web.tr ailesine teşekkürler"
End Sub
öcelikle herkeze ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. sadece excel çalışma sayfamı eklemeyi beceremedıgım ıcın msnden paylasımda buluna bılırım ve sorumu daha iyi anlatabilirim diye vermiştim.sorumu biraz açıyım.
tablomda "I45" kutucugunda müşterimin ismi yazıyor "f46" da tarih ve saat yazıyor. dosyadan cıkış yapılacagı zaman müşterim ilk kez benle çalışıyorsa masa üstündeki "fason alınan işler" klasörünün içine "bilkay mobilya"(müşterimin ismi örnek bu ismi "ı45" den alcak) dosya oluşturduktan bu klasörün içine kaydedecek. ancak herhangi bir sebeble tekrardan o klasörü actıgımızda tarih saati degiştirerek kaydetmeyecek( eger tabloyu ekleyemezsem tarif ederseniz sevinirim. :) eger müşteri eski bir müşterimse yani daha önce adına bir klasör açılmışsa o klasörün içine direk kaydetcek.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
arkadaşım o konuda bir bilgim yok ama konuyu takip ederek öğreneceğim

Excel Vers. ve Dili
aaaaa
arkadaşlar bu işlem sonuçlandıgında başka bir aşama daha var bittiginde herkezin çok işine yarıyacaktır diye düşünüyorum saygılarımla...
neyse sorumun 2. aşaması) otomatik kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra müşteri arşivim oluştugunda müşteri ismi yazılan kısma comboxtan müşteri ismi seçildiginde mevcutta müşteri ismiyle oluşturmuş oldugumuz klasörün içindeki çalışma sayfalarından müşteri adres telefon bilgilerinin otomatik almasını istiyorum. Exceli aşmış üstadlarımız için çok zor olmuyacagını düşünüyorum.şimdiden ellerinize saglık. makro kullanmayı hiç beceremeyn bi insanım sanırım oluşturmuş oldugum tabloyu incelerseniz hep formulle yaptıgımı göreceksiniz. oyüzden makro yazılması gerekıyorsa yardımcı olursanız sevınırım
(bu arada müşteri isimlerinin yazdıgı combax daki isimleri klasör isimlerinden alması gerekiyor. yoksa bir harf hatası olursa bilgileri alamayız.)(arkadaşlar 4000 müşterim var kayıt yapmak mevcut kaydı bulmak falan ugraştırdıgı için istiyorum bu işlemi.)

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki şekilde deneyin.
Kod:
Const path = "C:\FasonAlinanIsler\"
Const mebran = "C:\MEBRAN FİYAT FORMU.xls"
Sub FarkliKaydet()
Dim ds, a, t
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
a = ds.folderExists(path & [d53])
t = Replace(Replace(Now, "/", ""), ":", "")
If a = False Then
    ds.CreateFolder path & [d53].Text
End If
  ActiveWorkbook.SaveAs path & [d53] & "\" & t
  Workbooks.Open mebran
End Sub

Excel Vers. ve Dili
aaaaa
üstad çok teşekkürler ama bu kodları nereye nasıl yazcam hiç makro kullanmadım şimdiye kadar nasıl açıldıgını dahi bilemiyorum..:)

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Önce dosyalarınızın yollarını belirleyin, aşağıdaki gibi.
Const path = "C:\FasonAlinanIsler\"
Const mebran = "C:\MEBRAN FİYAT FORMU.xls"
Sonra aşağıdaki işlemleri takip edin.
1-Alt+f11
2-Insert>Module ekle
3-Kodu içine ekle
4-F5 e bas.