kayıt mesajında mükerreri nasıl önlerim

Excel Vers. ve Dili
11
herkese merhaba ben bi konuda desteğinizi rica edeceğim
firmamıza üyelik yapan müşterilerimize indirim smsi atıyoruz ama ocak ayında gelen müşterimiz şubat ayında yeniden gelebiliyor ve bir cep numarasından sadece bir defa indirim alınabiliyor bu yüzden bir defa sms attığımız kişiye mükerrer sms atmamak için nasıl bir yöntem izlenebilir
ocak ayında attığımız müşteri şubatta geldiğinde otomatik uyarı verse o noyu çıkarsak.
liste 10bin kişiyi geçebilir
örnek excel dosyası ekliyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
ocak, şubat... gibi ayrı sekmelerde değil de tek bir sekmede tutarsanız
1 - Telefon numaralarını siz yazıyorsanız veri doğrulama ile mükerrer olanı yazdığınızda girişi engellenir hata mesajı verilebilir. (satır sayısının önemi yok)
2 - Telefon numaralarını kopyalama yoluyla hücrelere kopyalarsanız eğer veri doğrulama çalışmaz. Bu durumda da koşullu biçimlendirme ile KIRMIZI dolgu gibi renklendirmeler yapılabilir ki, bu da bir nevi UYARI olabilir. (Burada da satır sayısının önemi yok)

Ama ayrı ayrı sekmelere yazılacak derseniz, O zaman çözümü makroda arayın derim.. fakat beni aşar.. Siz bu durumda forumda "liste karşılaştırma" yazarak arama yapın. Birçok örnek bulabilirsiniz ve kodları kendinize uyarlayabilirsiniz..

İlave Not : yukarıdaki yazdıklarıma yönelik örnek eklenmiştir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
11
Himmm ok teşekkür ederim ben birde öyle bakayım