kayıt ve sıra numarası hakkında acil yardım gereken 2 konu

Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
148
Excel Vers. ve Dili
office xp
Arkadaşlar hazırladığım bir program konusunda yardıma ihtiyacım var. Formda arama yaptım ve daha önceden verilen cevapları inceledim fakat örnekleri indiremediğim için çözüme ulaşamadım.
1- Anaformda ilçe seçilince o ilçedeki mahalleler listeleniyor. Mahalle seçince de o mahalledeki cadde sokak listeleniyor. (Sanırım bu kodlarda bir sıkıntı yok. Ama yinede bir inceleyebilirseniz sevinirim.) Sorun şu; mesela önceki kayıtlara butonlarla ilerleyince bir tek ilçe ismi gözüküyor, mahalle ve cadde sokak ismi ancak yenile butonuna basınca gözüküyor.
2- Müşteri kodu oluşturmada da bir problemim var. İlçe kaydı, mahalle kaydı ve sokak kaydı tablolarında her kayıt için bir kod var. Formdaki müşteri kodu oluşturma bölümünde ilçe kısmına aktif kayıttaki ilçeya ait olan kod, mahalle koduna aktif mahalleye ait olan kod, cadde koduna ise aktif caddeye ait olan kodların gelmesi gerekiyor. (Buraya kadar olanı bir şekilde hallediyorum. İş bundan sonrasında.) Müşteri numarası kısmına ise her sokak için 1 den başlayıp devam eden sıra numarası verilmesi gerekiyor. Bunu nasıl yaparım?
İlginize şimdiden teşekkür ederim…
 

Ekli dosyalar

akd

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
14 Ağustos 2004
Mesajlar
1,114
Excel Vers. ve Dili
2003
Sn.Kadirdursun,
Mahalle olayyordamı pasifize olmuş,
tasarımda mahalle metin kutusuna sağ tıkla/ Güncelleştirme sonrasına tıklayıp olay yordamını aktif etmelisin
Aynı olayı cadde/sokak içinde yapmalısın
 

beab05

Özel Üye
Katılım
19 Mart 2007
Mesajlar
1,418
Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhaba;

Alttaki kodları formun "geçerli olduğunda" olayına ekleyiniz.

Kod:
Private Sub Form_Current()
Me.ilcekaydi.Requery
Me.Mahalle.Requery
Me.CADDE.Requery

End Sub
Açılan kutuları en başta doldurunuz, ondan sonra kayıtlar arasında dolaşırken her zaman dolu gelir..
 
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
148
Excel Vers. ve Dili
office xp
Arkadaşlar teşekkür ederim. 1. Sorun çözüldü.
2. Sorunumla ilgilide fikriniz var mı?
 
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
148
Excel Vers. ve Dili
office xp
Sayın Adnanyurdakul;
Her müşterinin kayıt esnasında verilen numarası var doğru.
Fakat ben sokaktaki müşterilere ayrı numara vermek istiyorum. Kayıt esnasındaki numarayı istemiyorum. Bunun örnekleri formda vardı fakat bulamadım.
 
Katılım
19 Eylül 2008
Mesajlar
331
Excel Vers. ve Dili
2003
cadde sokak adına göre numara için cadde combox ın afterupdate(güncellemeden sonra) olayına
Me.musterıno = Nz(DMax("[musterıno]", "MÜŞTERİ KAYDI", "[Cadde Sokak]=" & [CADDE])) + 1 yazarsan problem kalmaz musteri nosunu 1 artırır. tabii eski kayıtlarda bu işlemi yapmaması için
if isnull(musterıno)then
Me.musterıno = Nz(DMax("[musterıno]", "MÜŞTERİ KAYDI", "[Cadde Sokak]=" & [CADDE])) + 1
end if
şeklinde olmalı
iyi çalışmalar
 
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
148
Excel Vers. ve Dili
office xp
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Istediğim gibi oldu...
 
Üst