KDV hesabında Küsürat sorunu

Excel Vers. ve Dili
excell
Ekli dosyada gerekli açıklamaları yaptım .Zaman ayıran yardım eden yada edemeyen herkeze şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla

Necati Yılmaz/Bursa

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn adrenalin16,
öncelikle konu başlığını seçerken sorunuzla ilgili olsun ve gereksiz kelime kullanmayınız.
sorunuzun ne olduğunu anlayabilmemiz için kısaca açıklama yapınız. derdinizin ne olduğunu anlayabilmemiz için dosyanızı indirmek zorunda bırakmayınız.

dosyayı indir, varsa winrar veya winzipden çıkar. ne sorulmuş anlamaya çalış, yapabiliyorsan yap, yapamazsan dosyayı kapat. dosyayı sil, konu ekranını kapat.
bunlar az iş mi sizce?
hem nediye belkide bilmediğim bir konu için dosyanızı indirerek adsl kotamı doldurayım?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
merhaba adrenalin16 dosyanızda kırmızı bölümden bahsetmişsiniz, herhangi kırmızı bir bölüm göremedim?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın uzmanamele sizde bizim gibi zamanında burada sorular sorarak bu günlere geldiniz, sizi usta yapan adminlermizin kararıdır tabiki saygılıyız.Bu site sayesinde oluşturduğunuz bilgilerle insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, ama bu arkadaşın yazdığı başlığın daha anlamsız ve abuk subuk olanlarıda oldu, ve arkadaş bu tür kabalıkları yapacak birisine benzemiyor, yaşınızda benden büyüktür bir ihtimalle bu yazımı umarım saygısızlık olarak algılamz bir, kardeş tavsiyesi olarak kabul ederisniz, uslubunuz biraz sert gibi geliyor bazen kırıcı gözüküyor bu.saygılar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sayın uzmanamele sizde bizim gibi zamanında burada sorular sorarak bu günlere geldiniz, sizi usta yapan adminlermizin kararıdır tabiki saygılıyız.Bu site sayesinde oluşturduğunuz bilgilerle insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, ama bu arkadaşın yazdığı başlığın daha anlamsız ve abuk subuk olanlarıda oldu, ve arkadaş bu tür kabalıkları yapacak birisine benzemiyor, yaşınızda benden büyüktür bir ihtimalle bu yazımı umarım saygısızlık olarak algılamz bir, kardeş tavsiyesi olarak kabul ederisniz, uslubunuz biraz sert gibi geliyor bazen kırıcı gözüküyor bu.saygılar
merhaba
syn hrknp,
arkadaşın sorusu ile ilgili kısım ilk paragraftır.
2. paragraf adrenalin16 arkadaşımız için değil genel olarak herkes için geçerlidir.

merhaba adrenalin16 dosyanızda kırmızı bölümden bahsetmişsiniz, herhangi kırmızı bir bölüm göremedim?
dosyayı indirmiş olsam muhtemelen 2. paragrafda yazdığım şeyleri bizzat yaşayacaktım.

sadece benim değil siteyi sürekli takip eden arkadaşlar benzer sorunlar yaşıyor. ben günde yaklaşık 20-30 dosya indiriyorum. siz ve bir çok arkadaşımız gibi bende çalışan biriyim. bilgilerimizi paylaşmak için herkese elimizden geldiğince zaman ayırmaya çalışıyoruz. eminimki herhangi bir konuda yeni mesaj varsa sizde benim gibi hemen o konuyu görüntülüyorsunuz. siz, ben ve siteyi sürekli takip eden arkadaşların anlamsız, anlaşılmaz, eksik vs soru ve cevaplarla zamanımızı çalmaya kimin hakkı var?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sonuna kadar haklısınız zaten ben bu konuda bir şey demedim, sadece uslubnunuz biraz sert dedim.Ben verdiğiniz rakamlardan daha fazla dosya indiriyorum buna yeni konular değil eski konularda dahil, tekrar söylüyorum bu konuda zaten haklısınız.Ama belliki bu yeni bir arkadaş, şikayetçi oldumuz konuda uyarıları dikkate almadan üstüste yapan arkadaşlar var onlara bile böyle bir uyarı görmedim o yüzden bunları yazmak istedim.Ben siz haksızsınız demedim zaten.Ayhan hocamda birisni uyardı gün içinde 3 mb lık bir dosya eklemiş rarlıymış ve de üstüne üstük şifreliymiş ama onda sert bir uslup hissetmedim.Kusuruma bakmayın ben sizi çok eskidir tanıyorum gayet tatlı dilli babacan birsi olarak tanıyordum fakat son zamanlarda biraz kırıcı gelmeye başladınız o yüzden bunu belirtmek istedim.

Excel Vers. ve Dili
excell
Sayın uzmanmakale..

Sorumu yöneltirken aslında tam olarak sizin belirttiğiniz şeyi yapmaya çalışmıştım. Bu soruyu inceleyecek olan kişinin zamanını çalmadan en kolay ve pratik şekilde nasıl sorarım diye düşünmüştüm. Bu yüzden dosyayı ekledim ve gerekli açıklamaları dosya içinde yaptım,bazı bölümleri renklendirdim ki daha kolay anlaşılsın ve bir kaç üst alt okla soru incelenebilsin. Eğer derdimi uzun uzun bu platformda anlatmaya kalksam önce bu forumda yazdıklarımı okuyacak sonra dönüp ekteki dosyada nerden hangi hücreden bahsettiğimi anlamaya çalışacaktınız. Kaldı ki winrar yada winzipte kullanmadım tek bir tıklamayla xls yi açabilirsiniz.

Sizin zamanınız değerli benim ki de değerli. Burası bir paylaşım sitesiyse bilgi paylaşın lütfen.He yok vaktim yok paylaşamam diyorsanız da bırakın başkaları paylaşsın. Eğer bir öneri yada dileğiniz varsa daha uygun bir dille ifade etmelisiniz. Bkz. benim mesajım SAYGILARIMLA ifadesi gibi. Bakın asıl zaman kaybı bu yaklaşımınızla bu tarz polemiklere zemin hazırladınız. Sizcede değerli vaktinize yazık değil mi ?

Bu arada sayın Hürkan Bey yapıcı yaklaşımınız ve hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.....

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayın adrenalin16 sayın uzmanamelenin dediği aslında sizin dosyanızdaki açıklamayı buraya yazmanızdı, zaten anlatım dilinizi görse böyle davranmayacak bir abimiz.Ben dosyanizdaki anlatım şeklinizi gördüğüm için biraz yadırgadım zaten.fazlada uzatmaya gerek yok, zaten yoğun stres altında çalışıyoruz.ikinizede iyiakşamlar.

Excel Vers. ve Dili
excell
Haklısınız Hürkan bey uzatmaya gerek yok bir mali müşavir olarak iş hayatım yeterince stresli zaten,eminim sizlerinde öyledir. Bu arada kırmızı bölüm dosyada mevcut yukarıda kalıyor biraz sanırım dikkatinizden kaçtı.

İyi akşamlar dilerim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Sayın uzmanmakale..

Sorumu yöneltirken aslında tam olarak sizin belirttiğiniz şeyi yapmaya çalışmıştım. Bu soruyu inceleyecek olan kişinin zamanını çalmadan en kolay ve pratik şekilde nasıl sorarım diye düşünmüştüm. Bu yüzden dosyayı ekledim ve gerekli açıklamaları dosya içinde yaptım,bazı bölümleri renklendirdim ki daha kolay anlaşılsın ve bir kaç üst alt okla soru incelenebilsin. Eğer derdimi uzun uzun bu platformda anlatmaya kalksam önce bu forumda yazdıklarımı okuyacak sonra dönüp ekteki dosyada nerden hangi hücreden bahsettiğimi anlamaya çalışacaktınız. Kaldı ki winrar yada winzipte kullanmadım tek bir tıklamayla xls yi açabilirsiniz.

Sizin zamanınız değerli benim ki de değerli. Burası bir paylaşım sitesiyse bilgi paylaşın lütfen.He yok vaktim yok paylaşamam diyorsanız da bırakın başkaları paylaşsın. Eğer bir öneri yada dileğiniz varsa daha uygun bir dille ifade etmelisiniz. Bkz. benim mesajım SAYGILARIMLA ifadesi gibi. Bakın asıl zaman kaybı bu yaklaşımınızla bu tarz polemiklere zemin hazırladınız. Sizcede değerli vaktinize yazık değil mi ?

Bu arada sayın Hürkan Bey yapıcı yaklaşımınız ve hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.....

merhaba
syn adrenalin16,
3742. mesajımı şimdi yazıyorum. neyi nekadar paylaştığım en azından bu rakamdan belli.

Sayın uzmanmakale..
adımı bu şekilde yazarak güya alay ediyorsunuz.
daha zekice birşeyler yazabilirdiniz, kızgınlıktan performansınızda düşüş olmasın.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
özürdilerim eve t yukarıda kalmış eve gidince yardımcı olmaya çalışırım sizede iyiakşamlar.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
2. mesajdaki ilk paragrafın son cümlesi ikinci paragrafın ilk cümlesi olacaktı, düzeltir özür dilerim.

Excel Vers. ve Dili
excell
merhaba
syn adrenalin16,
3742. mesajımı şimdi yazıyorum. neyi nekadar paylaştığım en azından bu rakamdan belli.

adımı bu şekilde yazarak güya alay ediyorsunuz.
daha zekice birşeyler yazabilirdiniz, kızgınlıktan performansınızda düşüş olmasın.

Öncelikle rumuzunuzu yanlış yazdığım için özür dilerim. İnanın tamamen dalgınlıktan yoksa bir şey ima etmeye çalıştığımdan değil buna emin olabilirsiniz.

Eklediğim dosyayı ,incelemiş olsaydınız emin olun bütün bunlara hiç gerek kalmayacaktı . İnanın. en ,iyi arkadaşlıklar tartışmayla başlar bazen. Umarım sizinlede öyle olur.

Saygılarımla..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn adrenalin16,
yaptığınız hesap doğrudur.
sorun sizin hesabınızda değil faturadaki %8 ve %18 kdv hesabının yanlış olmasındadır.

muhtemelen kdv dahil fiyatı 324,77 tl olan bir mal veya hizmetin %8 kdv'sini hesaplarken geriye dönülerek 300,7129...tl ve kdv si 24,0570... tl olarak hesaplanmıştır. bu rakamlarıda kuruş hesabı için virgülden sonra 2 hane olarak yuvarlamışlar.
benzer şekilde kdv dahil fiyatı 18,21 tl olan mal veya hizmet için; 15,4322...tl ve %18 kdv si 2,7777... tl hesaplanmış.
tüm bu hesaplar kuruş hesabı için virgülden sonra 2 basamak şeklinde faturaya yansıtıldığında siz aynı sonuçlara ulaşamazsınız.

hata sizde değil kdv dahil fiyat üzerinden geriye dönük birim fiyat ve kdv hesabındadır.

Excel Vers. ve Dili
excell
Sayın uzmanamele..

Açıklamanız doğrultusunda çalışmamı tekrar gözden geçirdim haklısınız sorun excelle ilgili değilmiş. Sanırım bazen excell den çok fazla şey bekliyoruz.Emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bu arkadaşlığı görmek sevindirici:) kdv konusuna girmiyorum ööö geldi artık:) ikinizede iyi geceler.

Excel Vers. ve Dili
excell
Hürkan Bey Sanal ortamın azizliğine uğruyoruz bazen.Bu tarz forumlarda ses tonu yok vurgu yok mimik yok vb.... Bütün bunların olmayışı bazen yanlış anlaşılmalara neden oluyor hepsi bu.
Önemli olan karşılıklı anlayış. Sağolsun sayın uzmanamelede cevap yazmış. İnanın verdiği cevabın içeriğinden çok cevap yazmış olması mutlu etti beni. Yoksa kdv tutsa nolur tutmasa nolur işler eninde sonunda hallediliyor bir şekilde.

Bir hafta sonu balığa mı gitsek hepbirlikte ne dersiniz :) Şaka bir yana Bende iyi geceler diliyorum sizlere.Çok sağolun..

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Ekli dosyada gerekli açıklamaları yaptım .Zaman ayıran yardım eden yada edemeyen herkeze şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla

Necati Yılmaz/Bursa
Haklısınız farklı olmasına rağmen benin formülümde de aynı sorun oluştu.
Dosyayı incelemeniz için ekledim.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Vay be. ben dosyayı indirdim. başka işlere daldım derken siz sonuçlandırmışsınız her şeyi. Haydi hayırlısı.

Bir hafta sonu balığa mı gitsek hepbirlikte ne dersiniz mangal da benden.:)

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
:) Çok eğlenceli olurdu ama şehirlerin farklılıklarına bakın:) Ankara-İstanbul_Bursa_İzmir:)