Kdv iadesi dosyasındaki eksiklikler

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Kdv iade dosyası hazırladım. Ama bazı şeyleri yapamadım ve hatalar oldu bunları örnek dosyada detaylı şekilde yazdım. Yardımlarını bekliyorum.

Veri dosyasından gerekli bilgilerin gitmesi gereken sayfa isimleri aşağıdadır;
1-)Satış Faturaları Listesi
2-)GÇB Listesi
3-)Yüklenilen KDV Listesi

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sanırım bu konuyla ilgili kimsenin söyleyeceği bir şey yok. En azından bunu yapmak zordur, bile deseniz yeterlidir.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Selamlar 53 S.N.KDV SİRKÜLERİ KAPSAMINDA BU LİSTELERİ ARTIK İNTERNETTEKİ FORMATTA HAZIRLAYIP İNTERNETTEN GÖNDERMİYORMUSUNUZ

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Doğru söylüyorsun buda internet formatları zaten, ama bunların hesaplanmasını yapmak için böyle sistem geliştirmeye çalıştım. Bir yere kadarda getirdim ama takıldım kaldım.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office ev ve iş 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-07-2024
Devletten para almak veya borcuna istinaden mahsup etmek zor iş vergi dairesindeki memurlarımızın çok işi var ya her işi muhasebecilere yüklediler

Şöyleki çoğu beyannameleri muhasebeci hazırlıyor kendisi bdp giriyor ve int.tahakkukunu alıyor
oda yetmez gibi ind.kdv listesini önce onların belirlemiş olduğu excele yazıyorsun sonra nete yüklüyorsun (burda mazot fişlerini 10ar günlük toplayıp yazabilirsiniz diyor ama tutarı fazla olursa o satırı almıyor turkcel faturalarında ID numaraları aynı yazıyor buda ayrı bir dert) e kendi kullandığın muhasebe programınada girmen gerek aynı faturaları buda ikinci bir iş

alt mükellefin alt mükellefinden mal almış vay efendin bunun fatura bilgi segmenti eksik ee banane yahu benimle alış yaptığım mükellefle ne alaka diyorsun olmaz ya eksik segmentleri tamamlarsın 1 ay içinde yada mahsupu unut
adam mühtahsil makbuzu ile mal almış kendi ba sında da göstermiş vay efendim falancı şirketin ba sı ile kdv beyanı tutmuyor neden mal aldığı kişi mükellef değil müstahsil faturalaını getir nerde kaldı gizli müşteri ilişkileri karşı firmanın mal aldığı kişinin faturasını iste

Önerim bu tarz sorunlarla karşılaşmamk için devletin onlıne (LUCA ) gibi bir program yapması
e fatura girişi gibi muhasebe programı yapması herkez aldığı veya kestiği faturaları buraya işlemesi gibi daha geliştirilebilir tabiki benim ki küçük bir örnek

Her kese meslek hayatında başarılar dilerim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
25.03.2023
Devletten para almak veya borcuna istinaden mahsup etmek zor iş vergi dairesindeki memurlarımızın çok işi var ya her işi muhasebecilere yüklediler

Şöyleki çoğu beyannameleri muhasebeci hazırlıyor kendisi bdp giriyor ve int.tahakkukunu alıyor
oda yetmez gibi ind.kdv listesini önce onların belirlemiş olduğu excele yazıyorsun sonra nete yüklüyorsun (burda mazot fişlerini 10ar günlük toplayıp yazabilirsiniz diyor ama tutarı fazla olursa o satırı almıyor turkcel faturalarında ID numaraları aynı yazıyor buda ayrı bir dert) e kendi kullandığın muhasebe programınada girmen gerek aynı faturaları buda ikinci bir iş

alt mükellefin alt mükellefinden mal almış vay efendin bunun fatura bilgi segmenti eksik ee banane yahu benimle alış yaptığım mükellefle ne alaka diyorsun olmaz ya eksik segmentleri tamamlarsın 1 ay içinde yada mahsupu unut
adam mühtahsil makbuzu ile mal almış kendi ba sında da göstermiş vay efendim falancı şirketin ba sı ile kdv beyanı tutmuyor neden mal aldığı kişi mükellef değil müstahsil faturalaını getir nerde kaldı gizli müşteri ilişkileri karşı firmanın mal aldığı kişinin faturasını iste

Önerim bu tarz sorunlarla karşılaşmamk için devletin onlıne (LUCA ) gibi bir program yapması
e fatura girişi gibi muhasebe programı yapması herkez aldığı veya kestiği faturaları buraya işlemesi gibi daha geliştirilebilir tabiki benim ki küçük bir örnek

size katılıyorum fakat bugünki sistem bile bi kaçsene öncekine göre bir hayli gelişmiş şekli, dahada gelişmişi e-fatura sistemini gelişmişip her evrağın online olmasını biz görürmüyüz bilmem :)

küçük bi tavsiyemde indirilecek KDV lerin sisteme yüklenmesinde turkcell faturalarında seri nosu ID girmeyin boş bırakın sadece fatura nosunu girin, bende sorun çıkmadı, ama dediğiniz gibi alış faturanızı verdi dairesi sisteminden göremesse sıkıntı başlıyor :) kolay gelsin sağlıcakla kalın...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
25.03.2023
turkcel faturalarında ID numaraları aynı yazıyor buda ayrı bir dert) e kendi kullandığın muhasebe programınada girmen gerek aynı faturaları buda ikinci bir iş

size katılıyorum fakat bugünki sistem bile bi kaçsene öncekine göre bir hayli gelişmiş şekli, dahada gelişmişi e-fatura sistemini geliştirmek ve her evrağın online olmasını biz görürmüyüz bilmem :)

küçük bi tavsiyemde indirilecek KDV lerin sisteme yüklenmesinde turkcell faturalarında seri nosu ID girmeyin boş bırakın sadece fatura nosunu girin, bende sorun çıkmadı, ama dediğiniz gibi alış faturanızı verdi dairesi sisteminden göremesse sıkıntı başlıyor :) kolay gelsin sağlıcakla kalın...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Anladığım kadarıyla herkes bu konudan çok dertli, hepimize iade işlemlerinde başarılar diliyorum.