kdv indiriminde kuruş hatası

Excel Vers. ve Dili
office 2003
arkadaşlar aranıza yeni katıldım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..ben bir teklif dosyası hazırladım toplam teklif üzerinden her birim fiyata %3,5 indirim yaptım ama toplamda sürekli kuruş hatası veriyor 0,02 yada 0,01 kuruş fazla kuruş atıyor nasıl düzeltebilirim acaba

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

küsüratı YUVARLAyın gitsin.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
kamu kurumuna teklif verdiğimden öyle bir şansım yok teklifi direk eliyorlar..
eleyemezler!
125,00 yl ye %3,5 tenzilat yaptığınızda, tenzilat miktarı 4,375 tl olarak hesaplanır.
bunuda 4,38 tl olarak yuvarlayabilirsiniz, virgülden sonra 2 haneye yuvarlamak şeklinde.
şartnamede ayrıca bir madde olmadığı sürece bu yuvarlamayı yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
eleyemezler!
125,00 yl ye %3,5 tenzilat yaptığınızda, tenzilat miktarı 4,375 tl olarak hesaplanır.
bunuda 4,38 tl olarak yuvarlayabilirsiniz, virgülden sonra 2 haneye yuvarlamak şeklinde.
şartnamede ayrıca bir madde olmadığı sürece bu yuvarlamayı yapabilirsiniz.

dediğiniz gibi yaptım biraz sıkıntı yarattılar ama onlarda hesap makinesiyle işin içinden çıkamayınca kabul ettiler :D

suatbayhan

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/11/2026
Merhaba sayın leventuzun,
Kamu İhale Genel Tebliğinin 16.5.2. ve 39. maddelerinde bu konu açık olarak anlatılmıştır.
Sadece Mal alımlarında istekliler birim fiyatlarını virgülden sonra ikiden fazla hane kullanmak suretiyle teklif verebilirler. Ama bu durumda da birim fiyat ile miktarın çarpılması sonucu bulunan tutarlar virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlanarak yazılması gerekir.
Selamlar.

Son düzenleme: