Kelimeler arasında istenen miktarda boşluk bırakma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Professionel Türkçe
Selam Arkadaşlar,
Bir hücre içerisine listeden aldığı isimleri belirli aralıklarla satıra nasıl yazdırırım. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Tekrar formulu isini gorebilir, repeat mantigiyla;

=REPT(" ",10)&"MUSTAFA"

on bosluktan sonra mustaaf yazar; istediginiz bu sekilde birseydi sanirim..

Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar, çok özür diliyorum. Bu komutu kullanarak gerekli boşluğu sağladım, fakat alt alta iki satırda isim ve ünvanları tam hizalayamadım.
1. Satıra: ='isim listesi'!F13&YİNELE(" ";'isim listesi'!I13)&'isim listesi'!F14&YİNELE(" ";'isim listesi'!I14)&'isim listesi'!F15&YİNELE(" ";'isim listesi'!I15)&'isim listesi'!F16&YİNELE(" ";'isim listesi'!I16)&'isim listesi'!F17&YİNELE(" ";'isim listesi'!I17)

2. Satıra: ='isim listesi'!G13&YİNELE(" ";'isim listesi'!K13)&'isim listesi'!G14&YİNELE(" ";'isim listesi'!K14)&'isim listesi'!G15&YİNELE(" ";'isim listesi'!K15)&'isim listesi'!G16&YİNELE(" ";'isim listesi'!K16)&'isim listesi'!G17&YİNELE(" ";'isim listesi'!K17)

yazdım. fakat 2. ünvanları isimlerin hizasına gelmiyor. bu konuda da yardım ederseniz sevinirim

Excel Vers. ve Dili
Dosya eklemeyi bilmiyorum

Fakat örnek şöyle

adı-soyadı ünvanı
Osman ŞENER İdare Memuru
Nedim GÜÇLÜ Sayman

Bunları
Osman ŞENER Nedim GÜÇLÜ
İdare Memuru Sayman

şeklinde isim ve ünvan tam hizalı yapacak

Bunları

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Osman ŞENER = A1 İdare Memuru = B1
Nedim GÜÇLÜ = A2 Sayman = B2

Anladigim kadariyla eger oyleyse rept formulune gerek yok

=a1&" "&a2
=b1&" "&b2

Excel Vers. ve Dili
kusura bakmayın. tam anlatamıyorum. bu isimlerin ve ünvanların bulunduğu hücreler başka isimlerle değiştirildiğinde de isim ve ünvanların hizası değişmeyecek. mesela 20 karakterden oluşan bir ismin yerine 15 karakterden oluşan bir isim geldiğinde doğal olarak yerlerinde kayma oluyor.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
kusura bakmayın. tam anlatamıyorum. bu isimlerin ve ünvanların bulunduğu hücreler başka isimlerle değiştirildiğinde de isim ve ünvanların hizası değişmeyecek. mesela 20 karakterden oluşan bir ismin yerine 15 karakterden oluşan bir isim geldiğinde doğal olarak yerlerinde kayma oluyor.
Anlatamıyorsanız; o zaman bu Forumda nasıl dosya ekleneceğini bir zahmet edip önce öğrenin. Lütfen.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
gelismis moda don`e tiklayin goruceksiniz..