kendi içindeki değerin kendi içindeki tüm toplamdaki değerden yüzdesini almak

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhaba

başlık biraz saçma oldu ama dosya aşağıda olup yapmak istediğim şeyide kısa şöyle özetleyeyim

A sütununda şube isimleri mevcut. B sütununda ise bu şubelerin altındaki birimler mevcut. her birime gelen çağrı sayısı C sütununda belirtilen rakamlar.

Burada şunu yapmak istiyorum. örneğin A sütununda bulunan xxx şubesi aslında bir şube ve ben bu şubenin tüm toplam arama süresi değerini bulup bu şube altındaki departmanların bu toplama oranını yüzde olarak D sütununda göstermek istiyorum. yani xxx şubesindeki toplam arama 24 tane görünüyor örnekte. c2 hücresindeki değer ise 2 olup D2 hücresine =2/24 ü yüzde olarak yazdırıcam ama tabi bunun formül edilmiş hali nasıl olacak

=c2/"xxx şubesinin toplam çağrı sayısı"

http://www.dosya.tc/server12/b6vbyk/ornek.rar.html

musculus2

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-06-2027
e1 hücresine =topla(c2:c1000) yazın
d2 hücresine =C2*100/$E$1 yazıp aşağıya çekin

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
bu formül sizin bütün toplamı alıp bir tane birimi bütün toplama oranlayarak yüzde aldırma.

benim istediğim ise xxx şubesinin toplamı örneğin 24. xxx şubesi altındaki a1 biriminin bu xxx şubesinin toplamına oranının yüzdesi.

yy şubesi toplamı 21 mesela. yy şubesi altındaki t1 birimindeki değerin tüm yy şubesi toplamına oranın % değerini yazmak

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

-- D2 hücresinin biçimini "Yüzde Oranı" olarak ayarlayın,
-- Aşağıdaki formülü D2 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.

NOT: Formülde mavi renklendirdiğim sayıları, listenizin son dolu satır numarasıyla değiştirmeyi unutmayın.
.
Kod:
=C2/[COLOR="Red"]ETOPLA[/COLOR]($A$2:$A$[B][COLOR="blue"][SIZE="5"]13[/SIZE][/COLOR][/B];A2;$C$2:$C$[B][COLOR="Blue"][SIZE="5"]13[/SIZE][/COLOR][/B])

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Teşekkürler Ömer BARAN :) emeğine bilgine sağlık