kesişim hücresini bulma

örneğin bir şehirler mesafe tablosundan bir forma çıkış ve varış şehirlerini yazarak mesafesini bulmak istiyorum yardımcı olurmusunuz.

soruyu düzeltiyorum örneğin bir şehirler arası mesafe tablosundan, bir forma çıkış ve varış şehirlerini yazarak mesafesini bulmak istiyorum yardımcı olurmusunuz.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Söylediğinizi elbette yapmak mümkün fakat bunun için öncelikle sayfa üzerinde haritaların üzerinde olduğu gibi bir matris oluşturmanız gerekir,bu matrisi oluşturursanız formülleri nasıl kullanacağınızı izah etmek kolaylaşacaktır.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu tür bir tablo için sanırım makro kullanmak daha uygun,eğer dikdörtgen bir tablo oluşturulursa indis ve kaçıncı formülleri ile de çözmek mümkün.

leventm uğraşın için ve cevabın için sağol bu mesele ile çok uğraşmıştım zamanında bende hücre adlandırma ve kodlarla bir çözüm bulmuştum onu ataça ekledim. incelersen sevinirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Çözümünüzü incelediğim,aslında başarılı fakat uzun bir çözüm olmuş,dosyanızı inceleyince bende eklediğim bir hatamı gördüm ve düzelttim. Eğer sizin dosyanızdaki butona aşağıdaki kodu yazarsanız,ad tanımlamaya ve hücrede işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır.

[vb:1:a47d82413f]Private Sub CommandButton1_Click()
cikis = ComboBox1
varis = ComboBox2
If cikis = varis Then
MsgBox "ÇIKIÞ VE VARIÞ AYNI OLAMAZ."
Exit Sub
End If
sat = [a1:l12].Find(ComboBox1.Value).Row
sut = [a1:l12].Find(ComboBox2.Value).Column
deger = Cells(sat, sut).Value
If deger = 0 Then deger = Cells(sut, sat).Value
Label1.Caption = deger
End Sub[/vb:1:a47d82413f]

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR | Excel 2013 TR
Sayın leventm, Excel çalışmalalarımı kişiselleştirirken sizin kodlarınızdan çok faydalanmıştım ve tekrar sayenizde yeni bir şey öğrendim. Teşekkürler.