soruyu düzeltiyorum örneğin bir şehirler arası mesafe tablosundan, bir forma çıkış ve varış şehirlerini yazarak mesafesini bulmak istiyorum yardımcı olurmusunuz.
Söylediğinizi elbette yapmak mümkün fakat bunun için öncelikle sayfa üzerinde haritaların üzerinde olduğu gibi bir matris oluşturmanız gerekir,bu matrisi oluşturursanız formülleri nasıl kullanacağınızı izah etmek kolaylaşacaktır.
leventm uğraşın için ve cevabın için sağol bu mesele ile çok uğraşmıştım zamanında bende hücre adlandırma ve kodlarla bir çözüm bulmuştum onu ataça ekledim. incelersen sevinirim.
Çözümünüzü incelediğim,aslında başarılı fakat uzun bir çözüm olmuş,dosyanızı inceleyince bende eklediğim bir hatamı gördüm ve düzelttim. Eğer sizin dosyanızdaki butona aşağıdaki kodu yazarsanız,ad tanımlamaya ve hücrede işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır.
[vb:1:a47d82413f]Private Sub CommandButton1_Click()
cikis = ComboBox1
varis = ComboBox2
If cikis = varis Then
MsgBox "ÇIKIÃ VE VARIÃ AYNI OLAMAZ."
Exit Sub
End If
sat = [a1:l12].Find(ComboBox1.Value).Row
sut = [a1:l12].Find(ComboBox2.Value).Column
deger = Cells(sat, sut).Value
If deger = 0 Then deger = Cells(sut, sat).Value
Label1.Caption = deger
End Sub[/vb:1:a47d82413f]
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.