Kesişimdekileri yazdırma...

Excel Vers. ve Dili
2007
Bir ders sistemi hakkında tablo hazırlıyorum. Büyük bölümü bitti fakat ekteki örnekte de görebileceğiniz ana ve en büyük özellik nasıl olacak bilmiyorum. Sorum şu: (Eki incelerseniz çok rahat anlayacaksınız)

B3 hücresinde öğrencinin numarası.
C3 hücresinde hocanın adı yazıyor.
D3 hücresinde kaçıncı ders olduğu yazıyor.
E3 hücresinde de hangi gün olduğu yazıyor.
Yan tarafta da hocaların bir haftalık ders saati programlarını gösteren ufak tablolar var.

Şimdi isteğim F3 hücresinde "evet" yazıyorsa (veya ben el ile "evet" yazarsam) B3 hücresindeki öğrenci numarasını alsın, C3 D3 ve E3 de belirtilenlerin kesişimindeki hücreye yazsın. Misal, gönderdiğim tabloda F3'e evet yazarsam B3 deki değeri M5 hücresine yazmasını nasıl sağlarım. F3'e evet yazmama gerek yok oraya herhangi bir buton koyup ona bastığımda da yazsa olur yeter ki bir şekilde onay verdiğimde yazacağı yeri bulup o hücreye yazsın. Kesişim yerini İNDİS fonksiyonu ile buldurabiliyorum ama yazdırma söz konusu olunca işe yaramıyor. Biliyorum zor bir istek ama yapılabilirse minnettar olurum...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Üstad çok sağol ellerine sağlık yalnız her hücrenin içinde tek tek fonksiyon var. Benim amaçladığım tablodaki o hücrelerin içine birşey yazmadan bunu yapmaktı. Ama bu da bir şekilde çözüm olabilir o zaman da şu sorun doğuyor:

Gönderdiğiniz tabloda L1 ile L21'in aynı olmamasını yani farklı olmasını "Veri Dpğrulama" kullanarak yapabiliyordum. Ama bu şekilde örneğin L1'e "333" yazdırdık. L21'e de "333" yazılabiliyor çünkü program onu "333" olarak değil hücrenin içerisindeki formül olarak algılıyor. Bunun üstesinden nasıl gelebiliriz...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ben sadece isteğinizi yani B:F aralığına girdiğiniz verilerin K:Q aralığındaki tablolarınıza dağılımını yaptım.
Şayet mükerrer kayıdı önlemek istiyorsanız bunu giriş yaptığınız B:E aralığında yapın.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007
Peki bu mükerrer kayıt önleme işini bu tabloda nasıl yaparız. Yani F3'e evet yazdığım anda kontrol etsin. B3 D3 ve E3 satırları o tabloda aynı şekilde mevcut ise önlesin ikinci kez girşimi. Böyle birşey yapmak mümkün müdür???

Yani misal B3'deki D3 deki ve E3 deki veriler alt taraflardaki atıyorum B8, D8 ve E8 de de olmasın.
Aynı satır (yalnız C sütunu hariç o herhangi birşey olabilir) ikinci kez girilemesin.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Anladığım kadarıyla galiba istediğiniz böyle birşey
F sütununda evet yazdığınızda aynı dizilim 2. kez yazılmış ve evet ile tabloya alınmak istenmişse mükerrrer olanları (siyah zemine beyaz yazı) renklendirir. Mükerrer sonucunu düzeltmediğiniz sürecede tabloya almayacaktır.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Evet üstad tam istediğim gibi olmuş. Ellerine sağlık. Yalnız ufak birşeyi merak ettim. Bu formül çalıştığı zaman yani eğer iki kere girilmişse mükerrer kayıt siyah oluyo ya arka zemin, ben onu tabloma göre o renkleri nereden ayarlıyabilirim ya. Onu da söylerseniz çok iyi olacak. Tekrardan Teşekkürler...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Turuncu-Beyaz yapmayacaksan söylerim. :)
Hücrede iken biçim>koşullu biçimlendirme sekmesine bakın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007
Tamamdır üstad ellerine emeklerine sağlık...